Parken Zoo i Eskilstuna 

 
I helgen var vi också iväg på Parken Zoo i Eskilstuna. Det är faktiskt en av Sveriges bästa nöjespark och djurpark  närmast Stockholm. Bara en dryg timmes bilresa från Sveriges huvudstad så hamnar ni vid Parken Zoo. 

   
   
Nöjesparken har en djurpark, en stor fantastisk dinosaurie utställning och ett tivoli med lagom många karuseller. Vi välkomnades av ett ”visset vandrande löv” från Australien. Inte varje dag man möter dagen på så sätt. 

   
  
Vi började dagen med hopp, lek och fika. Parken Zoo har många mysiga ställen där man kan äta medhavd matsäck och barnen kan leka i anslutning till det. 

  
Sen följde vi de stora dinosauriestegen mot Dinosauriernas Tid. 

   
    
    
 
Någon hade prata hela morgonen och bilresan om dinosaurier och det är verkligen riktigt fascinerande hur de kan bygga upp en så verklig värld. Det är verkligen så häftigt och spännande att se och intressant att lära sig om alla olika dinosaurierna. 

 

    
  
Små söta dinosauriebebisar och nästan alla dinosaurier är ”robotar” och rör på sig, låter eller sprutar vatten, så med den effekten blir det otroligt verkligen att tänka tillbaka miljoner år och förstå hur verkliga de är. 

   

Efter dinosaurie turen hoppade vi på Zoo Expressen och åkte runt och kollade på djur. 

   
    
    
 
Det var spännande att se på alla djuren och de verkade ha det mysigt. Vissa låg på varandra och myste. 

   
   
Sen blev det ett lunch stopp på Pampas nere i Sydamerika. En riktgt fräsch och god tacobuffe med både lax, kyckling, köttfärs och gigantisk sallads buffé med olika såser. Jag föredrar definitivt lite nyttigare mat on jag själv får välja framför snabbmat. Helt klart Parken Zoos bästa restaurang. 

   
   
Lite mer djurspaning blev det innan vi bestämde oss för att gå till tivolit och alla karusellerna. Men det får ni läsa mer om senare. 

Har ni besökt Parken Zoo i år? 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *