Sunset Restaurant i Side Old Town 

   
 
Namnet talar verkligen för sig själv för denna restaurangen – Sunset Restaurant – beläget mitt i hamnen med en fantastiskt vacker utsikt över havet och med en magiskt fin solnedgång. Men var den egentligen en bra restaurang? 

   
   
De lockade in oss med gratis mat till barnen och färsk fisk och havsräkor – riktigt spännande tyckte barnen. 

   
    
 
Grymt goda förrätter enligt mig som älskar turkiska Mezes och små rätter av alla de slag. 

Barnens mat fick ok av dem, men inte helt topp… Men istället hade de en rolig liten lekhörna där barnen lekte medan vi åt. 

   
 Tummen upp för lekhörnan som var relativt stor och fanns på deras uteterass. 

  
Våra vänner fisk- och skaldjur fick godkänt. Men min mat smakade inget vidare… 

  
Jag beställde fiskfilé med sallad och sås och fick in friterad fisk med potatis och sås…. Jag är så less på att turkarna, inte alla men de flesta är så dåliga på engelska. Om man jobbar på en restaurang som servitör på en turistort så borde man väl förstå engelska åtminstone?! Eller är det för mycket begärt?! 

Restaurangen var trevlig & mysig tack vare den fantastiska utsikten och lekhörnan för barnen. Men maten var tyvärr inte den bästa…  Och när notan kom in så var de rätt dyrt för att vara i Turkiet. Ingen speciell restaurang på något sätt förutom utsikten… 

Turistfälla – ja verkligen! 

Spana också in

5 kommentarer

 1. Trist :(, bra restaurang för mig är rent, fräscht, serviceminded personal och god mat, jag äter gärna med ögonen så det ska vara fint upplagt också 🙂 kramis

 2. I Side finns två restauranger vi älskar att äta vid 🙂
  Cellos Garden och Side Friends Restaurang.
  Sist nämna har gratis pick-up service och är man fler än 4 så betalar dom taxin dit 🙂 Antingen löser dom ut en direkt eller tar man kvitto så drar dom av på notan sen.
  Ena ägaren är en svensk urtrevlig kvinna 🙂
  Maten är super, speciellt börekgrytan *mums*
  Något dyrare än tex Cellos Garden.
  Cellos Garden ligger nere mot västra stranden och Side Friends ligger i närheten av ert hotell.
  Önskade jag var i Turkiet nu….värme, sol och all god mat *drömmer*

 3. Lockbeten som gratis mat till barnen borde nog ha fått er att förstå att det var en turistfälla…bra lokala restauranger behöver väl inte köra sånt? I och för sig har jag aldrig varit i Turkiet, men så är det hos oss i varje fall.

  1. Jag tycker många restauranger i Side kör med lite lock som gratismat, gratis vin etc.
   Vi gick in på en restaurang som gjorde så och sen var vi där tre kvällar på raken.
   Jag tror de kör mer med sånt nu eftersom det är så svårt för dem att överleva i och med att så många åker på all inclusive resor…

   Kan rekommendera Miami Restaurant där vi under tre kvällar åt grymt god mat. Ligger nästan vid Side Friends (där Malin och Ahmet huserar och de har också supergod mat). Sedan tipsar många om restaurang Favori som ligger i hörnet vid Dogan (upp mot backen från västra stranden).

   Jag tycker mig känna igen att vi också ätit på Sunset för länge sedan och då blev vi lurade. Numera äter vi väldigt sällan inne i Gamla stan då det oftast är mycket dyrare där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *