Aqualandia – Europas största vattenpark 

  
När vi var i Benidorm kunde vi absolut inte missa Europas största vattenpark Aqualandia som ligger i Benidorm. 

   
 
   
 
Med tanke på att jag har en son som älskar att bada, simma, hoppa, leka i vatten och inte minst åka vattenrutchebanor, så ville vi såklart allihopa gå på Aqualandia. 

   
    
 
Bilder säger ju definitivt mer än 1000 ord och killarna hade lyckorus i sig hela dagen – som de lever på än. 

   
    
 
Parken var riktigt mysig och passar definitivt barn i alla åldrar. På vissa vattenrutchebanor hade de längdkrav. Sonen klarade de flesta vattenrutchebanor. Men tills hans stora besvikelse var det några rutchebanor som hade 125 cm i längdkrav som han inte fick åka… Så det var lite synd. Han är ju ”bara” ca 120 cm än så länge. 

   
    
 
Sonen lärde sig ju simma i vintras i Thailand bara 4,5 år gammal så han åkte verkligen alla rutchebanor som han fick och kunde. Att det sen var 1m ner till vattenytan spelade ingen roll. Han blev snarare besviken för de han inte fick åka. Jag nöjde mig med att sitta i Jacuzzi hörnan och njuta i solen. 

   
   
Ett mindre liten vattenland som passade små barn som nästan var helt tomt. Vi besökte Aqualandia i fredags precis vid öppningen nästan och det var nästan inga köer alls vilket var riktigt skönt. 

   
 
Åker vi till Benidorm igen så kommer vi absolut att besöka Aqualandia igen. O ville bara dit igen dagen efter. Det var även väldigt prisvärt. 

  
Dessa större vattenrutchebanor hade 145 cm i längdkrav och den vita hade O gärna åkt. Men det är bra att de finns regler som följs. De var väldigt noga och mätte redan när man gick in i kön hur lång man var. 

Gillar dina barn vattenparken? 

Benidorm är ju värt ett besök bara för att besöka Europas största vattenpark. 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Sambons tjejer älskar att bad i alla former, allt från Storsjöns isande vatten till Skara Sommarland, som vi besökte förra sommaren. Det här noterar jag, om vi är i krokarna någon gång (lite väl långt från Nerja där vi var sist dock). 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *