Birkas Sommarlovskryssning 

  
Det bästa med att bo i en Lyxhytt på Birka Cruises förutom att hytten är stor, har dubbelsäng och stort härligt fönster är den goda frukosten som ingår i priset. 

  
Få starta dagen med en a la carte frukost, även en mindre buffé, gott kaffe, ett glas bubbel till havsutsikt är inte fy skam. 

  
Sonen valde våfflor med sylt, grädde och bär och portionerna är stora så jag fick även chansen att smaka trots att jag åt upp min omelett själv. Vi avnjöt frukosten i över 1h innan Biankas sommarlovsprogram startade för dagen. 

  
Kram kalas med Bianka – Birkas egna maskot är alltid uppskattat. 

   
 
Bianka hängde i pysselrummet, medan vi gjorde armband och halsband. För ovanlighetens skull var det nästan tomt i pysselavdelningen. Kanske för att vi valde att resa en fredag-lördag. Inte så mycket barnfamiljer. Men ändå väldigt lugnt på båten de tiderna vi var i farten. 

   
 
Vi gick på Biankas bokstavsjakt och fick till rätt ord. Men vann dessvärre inget då. Men roligt att få en ”skattkarta” och vandra runt på båtens olika våningar upp och ner. 

   
 
Vi spelade oxå godisbingo som är O favorit sedan förra sommaren när han vann massor av godis. Men han hade turen att vinna även i år – min lilla tur gubbe. 

   
    
   
Birka har oxå ett mindre lekrum där O gillar både att klättra, leka och kolla på film. Perfekt beläget nästan bredvid tax-free butiken så vi kunde shoppa i skift medan sonen lekte, så var alla nöjda och glada.

Ett riktigt trevligt dygn för tre generationer blev det. God mat, dryck och trevlig underhållning i 22 timmar. Jag gillar verkligen tiderna. Man åker kl 18 på kvällen och kommer in igen med båten kl 15,45. 

Kan starkt rekommendera att åka på Birkas Sommarlovskryssning. Vi brukar åka iväg några gånger per år på deras lovkryssningar och O tycker det är lika roligt varje gång. 
Har ni någon Sommarlovskryssning inbokad i sommar? 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *