SJ´s Lounge i Stockholm

För ett par veckor sedan var jag och besökte SJ´s nyrenoverade Lounge på Centralstationen i Stockholm.

 

DSC01109

Den ligger i ena änden av Centralstationen med en härlig utsikt över vimlet. Hit kan du gå om du har en 1;a klass biljett med SJ någonstans eller ett årskort med SJ. Något som jag faktiskt inte visste innan. Jag har rest i 1;a klass flera gånger på somrarna när jag reser ner till Västkusten och hade ingen aning om att det ingick ett besök i SJ´s Lounge om man har en 1;a klass biljett.

DSC01100

Jag avnjöt en riktigt god frukost i Loungen. Deras frukost serveras från 5.30 på morgonen fram till klockan 9 och det ingår såklart i biljett priset när du har tillgång till Loungen.

 

DSC01107

Loungen är indelad i tre olika sektioner, två lite mindre lugnare rum och sedan ett större där man sitter och har utsikt över hela Centralstationen och vimlet.

 

DSC01106

 

Det finns alltid tillgång till frukt, kaffe, fikabröd och lite hårt bröd och smör – en liten mini buffé. Men man kan alltid köpa till sallader, smörgåsar , snacks och andra drycker om man skulle bli sugen på det.

 

 

 

DSC01104

Det häftigaste de hade var verkligen deras juice maskin som styrs automatiskt eller elektroiskt via en iPad.

DSC01102

 

Har du varit i SJ´s Lounge? Ett hett tips till din nästa resa kanske? Ofta kostar ju inte en 1;a klass tågbiljett så mycket mer och ska du resa tidigt på morgonen kanske det är trevligt att svänga förbi på e frukost eller ta en kaffe mitt på dagen innan avresan.

Brukar du åka tåg ofta?

 

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Kul tips faktiskt. Det är sånt man inte vet om och när man är på plats alltid funderar över ” Vilka är de där som går in på det där stället, vad ska man göra för att komma in osv..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *