Lakrits- & Glassfestivalen

 

 

Idag var jag & Diana iväg på årets Lakritsfestival och den första Glassfestivalen i Globen Annexet.

20150322-175520.jpg

Vi tog med oss våra söner oxå som såklart älskar glass och jag & Diana älskar ju lakrits.

20150322-175609.jpg

De hade många roliga aktiviteter för barn, bland annat en trollkarl som trollade för barnen. Kidsen var helt lyriska och fick lära sig flera trick och vi köpte såklart med oss trollerisaker hem, så en lycklig O ska trolla för sina nära & kära.

Glassfestivalen var faktiskt inte särskilt stor. Så det var faktiskt lite av en besvikelse. Man fick inte heller inte testa särskilt många glass sorter utan de fick man mest köpa.

DSC00673

Lakritsfestivalen var däremot fantastiskt. Massa smakprover överallt så vi provade lakrits som aldrig förr.

DSC00642

Cederströms Calle och Chokladsåsen liksom Calle och Saltlakritssåsen var ju bara helt gudomlig. Den med vaniljglass say no more….. MUMS!

DSC00643

 

Lakritsskorpor hittade vi också i flera varianter med ingefära, citron och saffran so var helt gudomliga. De gillade även O. Hur goda som helst.

 

DSC00656

 

DSC006544

Jag & Diana var minst sagt i himmelriket eftersom vi båda älskar lakrits. Jag minns när jag var på lakritsfestivalen första gången för två år sedan, därefter fick jag bara mersmak. Det finns så mycket god lakrits som man kan beställa på nätet eller köpa på andra ställen än dagliga varuhandeln. Många goda lakrits sorter.

DSC00672

 

DSC00662

Förutom att jag köpte med mig en massa lakrits hem, så fick detta Rooibos Lakrits théet följa med hem ifrån Tehuset Java. så himla gott. Vi drack det ikväll och jag dricker alltid rooibos the på kvällarna, och det var så gott.

 

DSC00668

Sparadiset hade en stor hörna en våning upp där man kunde relaxa lite i sköna stolar som killarna gjorde innan det var dags för deras lakritsmassage.

DSC00669

Vi hade som ni säker förstått en helt fantastiskt dag på Lakritsfestivalen och jag längtar redan till nästa år igen. Lakrits kan man aldrig få för mycket av.

Gillar du lakrits?

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *