Flygresan till Thailand

Att flyga med en 4,5 åring känns varken jobbigt eller svårt. Han sköter sig mer eller mindre helt själv nuförtiden. Och tycker dessutom att det är väldigt roligt att flyga flygplan.

20150129-163042.jpg

Vi fick till vår stora glädje en rad med fönster plats, vilket var lyckosamt eftersom jag inte hade beställt eller betalt för det. När vi åkte till Mallis i höstas blev det ju protester för vi satt i mitten – mitten på flyget. Men nu var lyckan total redan när vi kom ombord. Så ett hett tips är ju att förbeställa platser ombord om man verkligen vill ha en fönster plats, eller sitta på ett speciellt ställe i flygplanet.

Flygresan till Thailand tog 10h och 10 minuter denna gången, vilket jag tyckte var väldigt långt…

O fördrev tiden med att leka lite med sin kompis C-W som är med på semestern. Kollade på film i ombord filmsystemet, men även en liten stund i sin lilla dvd innan han somnade.

Det serverades mat två gånger. En barn Lollo & Bernie måltid med köttbullar & mos som blev kvällens sena middag och sen en frukost med bröd och pålägg ca 2h innan vi landade i Thailand. Alldeles lagom vad man behöver äta på en kvälls- och nattflygning.

Förra året flög vi med den nattflygning till Thailand som avgick kl 21,45 och nu åkte vi 18,20 på kvällen.

I efterhand tycker jag förra årets flygresa var mycket smidigare. O sov mkt mer på flygningen förra året, nästan hela flygningen och denna gången sov han bara dryga 4h, vilket jag tycker var lite för lite… Jag sov nästan ingenting.

Men flygresan gick i det stora hela väldigt bra och jag hann inte ens ta fram allt hans pyssel och leksaker som jag hade med till honom i väskan. Så det får vi använda på hemresan istället.

20150130-104749.jpg

20150130-104907.jpg

20150130-105006.jpg

20150130-105131.jpg

Jag känner mig inte ett dugg orolig att flyga med sonen längre. Minns flygresan hem från Thailand när han var 1 år och 9 månader och satt i mitt knä… Den var nog den jobbigaste ever…

Brukar det gå bra när du flyger med dina barn?

Spana också in

1 kommentar

  1. Ja dom är ju i en bra ålder nu så Elias brukar det också gå väldigt bra med. Ella har det hittills också funkat super med men jag oroar mig lite inför nästa veckas 12 timmars flight :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *