Teneriffa – ett perfekt resmål för barn

Jag var ju på Teneriffa i helgen och närmare bestämt i deras huvudstad Santa Cruz. Förra vintern var jag också flera gånger på Teneriffa men då i Playa de las Americas. Det är en av de större turistorterna som mer eller mindre är ihop knuten med Los Cristianos, där man oftast bor om man reser till Teneriffa och vill ha något så när solsäkert. Sydsidan är ju allra bäst att bo på om man vill ha solsäkert.

20140126-131227.jpg

Teneriffa är verkligen ett perfekt resmål att resa till med barn. Dels är ön otroligt vacker och dels så brukar vädret på den södra delen av ön vara väldigt bra året om. Jag bodde ju på Teneriffa 1 år 2000-2001 och trivdes jätte bra på ön.

20140126-131501.jpg

Det finns även många barnvänliga hotell på Teneriffa och ett av dem är Sunwing Fananbé Beach. Ett hotell som jag har besökt när jag har varit på Teneriffa men inte bott på med Oscar ännu. Men det kommer väl, kanske nästa vinter?! I år blir det ju Thailand igen, vår stora favorit.

20140126-131757.jpg

Varför ska man resa till Teneriffa med barn då?

1. Det är relativt kort flygresa ca 5-6 h beroende på vart ifrån i Sverige du reser.
2. Ingen jetlag. Man vrider tillbaka klockan 1h och man kan ha i stort sett samma rutiner för barnen som hemma, vilket kanske kan göra resan / semestern enklare.
3. Det är ett behagligt klimat, sällan för varmt och det kan vara lite svalare morgnar och kvällar lite som svensk sommar.
4. Det finns härliga stränder på södra Teneriffa både med lava sand och den härliga Playa Las Vistas Stranden med vit sand från Saharas öken.
5. Vill du göra utflykter så finns ett stort utbud av utflykter. Man kan besöka ett vattenland, den stora och kända djurparken Loro Parque som jag älskar. Eller varför inte åka Teneriffa runt eller besöka Teide. Har du ett äldre barn är det säkert jätte intressant.
6. Playa de las Americas och Los Cristianos har en lång vacker strandpromenad som går ihop och är över 1 mil. Här kan du gå långa promenader med barnvagn eller springa.

20140126-132434.jpg
Som jag tidigare skrev finner ni även en av världens vackraste solnedångar på Teneriffa oxå. Hur mysigt är inte det att promenera längs strandpromenaden och se på den.

20140126-132719.jpg
Eftersom Teneriffa är ett känt resmål sedan länge finns såklart många restauranger som är barnvänliga med barnmenyer. Ofta finns den mat barn gillar.

Detta blev ett favorit i repris inlägg. Har sett att detta är ett populärt inlägg och dessutom den här tiden på året. Fast man kan ju resa till Teneriffa året om.

Har du besökt Teneriffa? Gillar du ön?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *