Fem heta vinter resmål för barnfamiljer

Ni har väl inte missat min artikel inne hos Lekmer i deras Lekmerblogg? Jag blev tillfrågad och fick gästblogga hos dem, vilket såklart är jätte roligt, när jag får agera resexpert och dela med mig av mina erfarenheter av resor med barn. Jag bjuder på artikeln här också för er som inte har läst den.

20150103-221916.jpg

Linas favorit nr 1: Thailand

Gästinlägg_Liniz_Bild1_Thailand

Reseexperten Linas kommentar: Thailand är nog det mest barnvänliga resmålet som finns när man inte vill resa till andra sidan jordklotet men ändå få garanterad värme. Vi har precis bokat vår fjärde Thailandsresa tillsammans med sonen i vinter. Vi föredrar att resa till Sunwing Resorts och har besökt både Sunwing Kamala Beach liksom Sunwing Bangtao Beach, som vi åker till för andra gången 2015.

Vi älskar verkligen Sunwing Resorts, då dessa har allt man kan önska när man reser med barn. UV-tak vid bebispoolen och lekparken alt skugga, så barnen inte bränner sig så lätt. Minihus med aktiviteter och pyssel så barnen kan ha roligt även i skuggan. Miniklubb med aktiviteter mot betalning liksom simskola gör att både barn och vuxna får en rolig semester. Barn under 12 år äter även alltid gratis på dessa anläggningarna.

Thailand har fina sandstränder, de flesta är långgrunda och kantas av palmer, vilket är bra så barnen får lite skugga. På de flesta ställen finns barnvänlig mat som de flesta barn äter: ris, pasta, nudlar och mycket färsk frukt. Thailändarna är ett trevliga och man märker att de flesta gillar barn.

Linas favorit nr 2: Mexico

Gästinlägg_Liniz_Bild2_Mexico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reseexperten Linas kommentar: Mexico är min andra stora favorit bland barnvänliga vinterresmål. Jag har varit i landet flera gånger och älskar verkligen stränderna, livet och den goda maten. Vi har varit en gång här med sonen när han var knappt 3 år och det funkade över förväntan. Vi bodde i området Playacar, en mindre och lugnare turistort i närheten av Playa del Carmen. Där finns en uppsjö av lyxiga all-inclusive hotell längs den långa stranden och även flera barnvänliga hotellkomplex. Ett jag skulle kunna rekommendera lite extra är Sandos Playacar Beach Resort Spa.

För mig är det viktigt med barnpool, nära till stranden och att det finns någon form av lekpark/miniland där barnen kan leka. Sen är det ett stort plus om hotellet anordnar aktiviteter för barnen både på dagen och kvällen. Något som ofta brukar ingå när man bor på ett all-inclusive hotell.

Dock ska man ha i åtanke att det är en ganska lång flygresa till Cancun och Mexico (cirka 12 h) så det gäller att ha med en massa roligt på flygresan åt barnen för att underhålla dem om man inte har drömbarn som gladeligen sitter still i 12 h såklart.

Fem bra anledningar varför man ska resa till Mexico med barn;
1. Jetlagen är ganska positiv, du blir morgon pigg och man får ut mycket av dagen. Har du riktigt små barn så kanske de redan sover för natten runt 19 och du och maken/sambon får flera middagar på tu man hand.
2. Det finns direkt flyg från Skandinavien flera dagar i veckan under vinterhalvåret och det underlättar ju när man reser med barn.
3. Maten är fantastiskt god. Det finns mat som barnen gillar. Det finns många bra barnvänliga all-inklusive hotell, så det är egentligen bara att välja och vraka.
4. Det är prisvärt och fortfarande ganska billigt i Mexico.
5. Stränderna är fantastiska med mjuk finkornig sand och sanden blir heller inte så varm så att man bränner sig.

Linas favorit nr 3: Aruba

Gästinlägg_Liniz_Bild3_Aruba 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reseexperten Linas kommentar: Aruba har jag besökt flera gånger men aldrig rest till med hela familjen. Här finner du verkligen en av Karibiens pärlor med riktiga paradisstränder och många barnvänliga hotell. Gillar ditt barn att sitta i sandlådan så är det ju bara att hänga på stranden under en palm och bygga sandslott. Aruba är ett lite dyrare resmål men så värt det och ett plus i kanten är att det finns direkt flyg från Stockholm.

Linas favorit nr 4: Gran Canaria

Gästinlägg_Liniz_Bild4_GranCanaria

Reseexperten Linas kommentar: Gran Canaria – en klassiker! Ön är fylld med barnvänliga hotell, men jag rekommenderar starkt att bo på södra delen av ön där vädret brukar vara bättre än på norra delen. Det finns många fina sandstränder med vit sand som är ditforslad från Sahara öknen. Även här i Gran Canaria rekommenderar jag Sunwing Resorts där en favorit är Sunwing Arguineguín Seafront som tilldelats Stora Barnsemesterpriset 2014 som bästa familjehotell på Gran Canaria.

Precis som i Thailand så finns allt för en barnfamilj här med ett stort utbud av allt som kan önskas. Ett plus är att det finns flera roliga vattenparker på ön där jag varmt rekommenderar Aqualand i Maspalomas som är öppen året runt. Den är 130 000 kvm stor och är Gran Canarias största vattenpark.

Linas favorit nr 5: Teneriffa

Gästinlägg_Liniz_Bild5_Teneriffa

Reseexperten Linas kommentar: en av Kanarieöarnas klassiker som kanske snart går om Gran Canaria i popularitet bland barnfamiljer. På södra delen av ön brukar klimatet vara som svensk sommar året om, om inte varmare. Bor man på norra delen av ön kan vädret vara något sämre. Besök gärna öns största djurpark Loro Parque som ligger på öns norra del över en dag och bli som barn på nytt. Teide, öns vulkan är ju helt klart också sevärd om man har äldre barn.

Två av mina favorithotell är Sunwing Fañabé Beach i Playa de las Americas samt Bahia Principe Tenerife i Playa Paraiso som är en mindre turistort, utanför Playa de Las Americas.

Varför ska man resa till just Teneriffa med barn då?
1. Det är relativt kort flygresa på ca 5-6 h beroende på vart i Sverige du reser ifrån.
2. Ingen jetlag. Man vrider tillbaka klockan 1h och man kan ha i stort sett samma rutiner för barnen som hemma, vilket kanske kan göra semestern lite enklare.
3. Det är ett behagligt klimat, sällan för varmt och det kan vara lite svalare morgnar och kvällar. Lite som svensk sommar.
4. Det finns härliga stränder på södra Teneriffa både med lavasand och den härliga Playa Las Vistas-stranden med vit sand från Saharas öken.
5. Det blir aldrig långtråkigt med ett stort utbud av utflykter.
6. Playa de las Americas och Los Cristianos har en lång vacker strandpromenad som går ihop och är över 1 mil lång. Här kan du gå långa promenader med barnvagn eller springa.

Läs gärna mer om varför jag tycker så mycket om Teneriffa på min blogg här. Teneriffa- perfekt resmål med barn.

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Roligt få gästblogga! Intressant inlägg! Sunwing var vår favorit på många resor när barnen var yngre. Var bl.a på Gran Camaria, Cypern, Rhodos och Mallorca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *