Julböcker – perfekt jullovsläsning

Dagarna bara flyger iväg på ledigheten och det är snart dags att jobba igen. Kvällarna förgyller vi med bokläsning. O fick flera julinspirerade böcker i julklapp bland annat dessa tre.

Första Sagoskatten Jul är en fin bok med en tillhörande CD som vi definitivt har lyssnat mycket på i jul.  Boken bjuder på mysig högläsning till jul för alla barnfamiljer. Välkända julsånger som Räven raskar över isen, Tre pepparkaksgubbar, Midnatt råder och Nu är det jul igen. Boken innehåller även roligt julpyssel, där vi bland annat får lära oss göra marsipangodis, fönsterstjärnor och en snöglob.

 

DSC01172

 

God Jul Lilla Lök och Jul i stora skogen är egentligen adventsböcker med ett litet kapitel varje dag som man kan läsa inför julafton, men vi har faktiskt hunnit läsa böckerna flera gånger. God Jul Lilla lök är en rolig men hjärtknipande julberättelse i 25 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till juldagen. Det är snart jul och Lilla Lök önskar sig två saker – en cykel i julklapp och en pappa. Hans mamma har egentligen inte råd med en cykel, men Lilla Lök kan inte sluta hoppas. Och han har en plan … Den måste bara läsas…..

 

I boken Jul i Stora Skogen väntar man på tomten! Kaninerna övar på hälsningsfraser och planerar maten till julbordet och alla funderar på hur man ska klappa, för det är tydligt att man ger julklappar. Skogens fåglar klär granarna med vildäpplen, glasbitar och fjädrar i alla färger. Men kaninbarnen Nina och Kain orkar inte vänta, de ger sig ut i vinternatten för att leta upp tomten.

 

DSC01173

Läsa böcker för O tycker jag är en av de mysigaste stunderna på dagen. Sedan brukar vi reflektera över handlingen i böckerna och prata om de. Även perfekt underhållning med böcker på en lång flyg-, bil-, eller tågresa.

Läser du böcker för dina barn?

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag är så tacksam att Millie älskar att läsa böcker, vi gör det dagligen. Bäst av allt är att hennes farbror Micke är barnboksförfattare och skickar hem lite nya böcker titt som tätt. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *