Lilla Julafton Firande – Dan före Dopparedan

Ikväll har vi firat Lilla Julafton hos oss. Innan jag träffade maken hade vi alltid uppesittarkväll dagen innan julafton och jag träffade ofta vänner för att fira. Men sedan jag träffade maken har vi alltid träffat hans familj, svärmor, svägerska & C och nu har vi ju även båda barn också.  Och sen bara smakat av julskinkan. Det har blivit en tradition hos oss. Men i år tänkte jag att vi ses lite tidigare på eftermiddagen och bjuder på ett enklare julbord istället. Så en nu tänkte jag skapa en ny tradition i vår familj.

 

DSC01181

Jag piffade till dagens juldukning med lite granris, vilket jag tyckte blev mycket tjusigt.

 

DSC01184

Lite av varje av goda drycker och mat. Årets julsnaps ifrån Prima, gott jul vin – ett Zinfandel vid namn Amazin och Julöl.

DSC01189

Idag griljerade vi både en vanlig julskinka OCH en vegetarisk skinka, som fick bli Quorn filéer. Jag ville i år ha ett grönare julbord och sen en vegetarisk paj som jag gjorde förra veckan och lite ostar. Alldeles lagom var det till kvällens julbord.

DSC01190

 

 

DSC01194

Kvällens dessert fick bli en cheesecake som var lite julpiffad.

Firar ni Lilla Julafton? Eller firar lite den 23;e december också. Dan före dopparedan. Sonen hade svårt att sova ikväll och är väldigt förväntansfull för imorgon. Är era barn det också?

GOD JUL & kika in imorgon så får ni en riktigt fin Julklappstävling.

Spana också in

1 kommentar

  1. Vi har firat lilla julafton så länge jag kan minnas, dvs sen jag var liten typ 😉 Julmat osv – men nu fyller maken år den 23:e så det blir ju firande med tårta o grejjer också. Ganska buk”stinn” ändå efter det liksom 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *