Hotell Kung Carl på Stureplan

 

Letar ni efter ett charmigt och mysigt hotell i centrala Stockholm kan jag starkt rekommendera Hotell Kung Carl, som är centralt beläget vid Stureplan i Stockholm. Då har man nära till shopping, kommunikationer för att ta sig runt både i stan eller i skärgården.

20141019-131426.jpg

Vi checkade in där i fredags för att fira vår 8 årsdag lite i efterskott. Knappt ett dygn för oss själva för att bara umgås, ladda batterierna och äta och dricka gott i lugn och ro. Som småbarnsförälder blir man ju avbruten med det ena och det andra…. Så detta var verkligen ett perfekt dygn.

20141019-131624.jpg

Vi hade bokar ett de luxe rum som var både stort, rymligt och mysigt. Så vi började vistelsen med att bara ”landa” efter en lång arbetsdag och dela på en flaska champagne på rummet.

20141019-131735.jpg

Just tiden mellan 17-19 är det ju oftast fullt ös hemma, så vi satt mest och prata och hann planera mkt. En och annan resa som vill åka på både O vinter och nästa sommar. Efteråt gick vi ner på restaurangen och åt på Kung Carls Bakficka i salongen, som jag redan har bloggat om.

20141019-132004.jpg

Rummet vi bodde i var riktigt stort med badrum i själva rummet – riktigt coolt. Sen toalett för sig. Har nog aldrig bott i ett så coolt hotellrum någon gång. Sen vare vi fönster ut mot Kungsgatan och en fransk balkong.

20141019-132158.jpg

Frukosten var komponerad av ”mat-Tina” och en riktigt nyttig och god som åts i salongen. Jag älskar verkligen när man kan pressa sin egen helt färskpressade apelsin juice själv och kaffe från en kaffemaskin. En ljuvlig frukost i lugn och ro innan man nöter storstads pulsen en lördag i Stockholm.

Brukar ni bo på hotell på tu man hand ibland?

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Filmen passar perfekt för en 4 åring ! Lagom spännande och lagom lång !
    Viggo tyckte den var toppen,
    så det var ett väldigt lyckat biobesök och en film jag kan rekommendera !
    KRAM !!

  2. Vi firade också bröllopsdag på Kung Carl i år. 🙂 Jättemysigt och jag håller med dig om frukosten.

    Vår (inte helt ovanliga) kombination av heltidsjobb, småbarn och husbygge i egen regi kräver att man får små andrum här och var. Ibland blir det just i form av en hotellövernattning för bara mig och maken. Vi passar gärna på att kolla tapeter eller inredning i samband med det, så att vi kan diskutera i lugn och ro och faktiskt komma fram till ett bra beslut samma dag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *