Skara Sommarland

Vilken rolig dag vi hade på Skara Sommarland. Å jag förstår faktiskt inte varför inte vi var besökt Skara Sommarland tidigare. Det var verkligen hur bra som helst.

20140808-211336.jpg

Vi åkte ju tidigt på morgonen från västkusten, så vi var framme lagom efter öppning strax efter 10. Vid entrén var det hur mycket folk som helst, men parken var väldigt stor, så man fick inte känslan att det var så mkt folk där inne ändå.

20140808-211518.jpg

Vi började med att kitta oss med en skrinda, perfekt att köra runt på med alla våra badkläder och lite matsäck. För ynka 40 spänn fick man hyra en skrinda en hel dag. Även O åkte i den bitvis när han var lite trött.

20140808-211714.jpg

Vi började med att gå en runda i parken och se vad som fanns, så O fick åka bilarna och leka i den gigantiska lekparken. Sen fanns det såklart go carts och en massa andra roligt för äldre barn att leka med / göra oxå.

20140808-211841.jpg

Hoppa studsmatta var såklart oxå en höjdare.

20140808-212124.jpg

Tivolit med alla karuseller var såklart en höjdare. Vi passade på att åka några åk innan vi åt lunch. Vi tyckte det var lagom att göra en del aktiviteter innan lunch och innan vi gick till vattenparken, för vi anade att det skulle bli svårt att få upp honom från alla pooler och vattenrutschekanor 😉

20140808-212446.jpg

Vi hade faktiskt med oss grillkorvar och korvbröd till parken då vi fick tips om innan att de hade en stor grillats med grillar och sittplatser både ute och inne. Så det var faktiskt jätte mysigt. Vi hade även sällskap av våra grannar från Skaftö, så vi grillade och åt lunch och sen passade barnen på att mata fiskarna i den lilla dammen när de hade ätit klart.

20140808-213626.jpg

Vattenparken var verkligen en succé och vad mkt nytt som har tillkommit sen jag var där sist…. Vilket säkert är för minst 10 år sen…

20140808-214027.jpg

De här vattenrutschekanorna minns jag i alla fall fanns då.

20140808-214251.jpg

Roligast tycker nog killarna det var att åka dessa ringar eller på madrasserna. Vilken fart de hade.

20140808-214443.jpg

Sveriges största och bästa vattenpark måste verkligen vara Skara Sommarland. Vilken rolig dag vi hade. O pratar fortfarande om ”sommar landet” varje dag och vill dit igen. Så nästa år tror jag faktiskt vi stannar två dagar. Det fanns ju mycket att göra där inne och i vattenparken kan man nog vara hur många dagar som helst i. Barn tröttnar ju sällan på vattenrutschekanor.

20140808-214903.jpg

Det fanns även ett mindre ”vattenland” för yngre barn, med lite enklare vattenrutschekanor där O åkte lite själv, men där även ännu mindre barn åkte. Så jag skulle säga att skara sommarland passar verkligen alla åldrar liten som stor, ung som gammal. Å ville man inte bada så finns all möjlighet att ligga och sola eller äta och dricka gott eller varför inte spela bort pengar i chokladhjulen som jag gjorde utan att vinna igen…. Men det är ju alltid lika roligt.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Intressant att se/läsa! Vi har varit på väg dit några gånger men vädret har inte varit så bra när vi kunnat åka vilket har gjort att vi skjutit fram det… Denna sommar hade det ju verkligen funkat (om man vill ha varmt väder vid vattenaktivitet…vilket jag själv gärna vill… ) men då har det varit fullt upp med annat… Bra dock att man har saker kvar på ”vill-göra”-listan… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *