Hallon cheesecake med vitchoklad

På sommaren älskar jag verkligen att baka och gärna somriga efterrätter. I helgen bakade jag och O en riktigt god choklad cheesecake med hallon och vitchoklad. Så jag tänkte faktiskt bjuda er på receptet. Kan börja med att säga att det var super enkelt, eftersom ingen ugn behövs – bara ett kylskåp!

20140721-184918.jpg

200 gr digestive kex (ett halvt paket)
175 gr mörk choklad

2 dl grädde
200 gr Philadelphia ost (en ask)
200 gr vitchoklad
4 dl hallon

Ganering; riven vit choklad och hallon eller efter eget tycke.

Krossa digestivekexen i små smulor. Smält chokladen. Blanda sedan kex och choklad och platta ut i en form man kan ta bort kanten på. In i kylen. Smält vita chokladen. Vispa grädden jämn. Tillsätt ost, rör om. Tillsätt vita chokladen rör om. Sist i med hallon rör om försiktigt. I formen och in i kylskåpet 1-2h. Garnera med hallon och riven choklad.

Ät tills den är slut! Super god och super enkel! Lets do this again! Godaste sommar desserten!

20140721-185902.jpg

Spana också in

4 kommentarer

  1. Brukar göra frysta cheesecake ibland men det här receptet lät ju jätte gott med choklad i 🙂 Måste testa till helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *