Blixtvisit i Afrika

Igår gick jobb turen till Afrika och närmare bestämt Gambia.

20140116-083115.jpg

Det var en fantastisk vacker inflygning till Gambia och vi flög längs kusten och såg bl.a. Dakar. Det är ju mest ökenlandskap när man flyger över Afrika.

20140116-083232.jpg

Jag var faktiskt i Gambia på semester med min familj för snart 20 år sen när jag var barn. Minns faktiskt resan än idag som ett riktigt spännande resmål. Vi gjorde då många utflykter och fick se och veta mycket av landet. Så inom kort har jag tänkt att ta reda på lite mer om landet åt er. Jag träffade en person Igår som hade vart i Gambia 93 gånger och jag håller nog med honom, antingen älskar man Gambia eller så gillar man det inte alls… Själv har jag ju aldrig återvänt dit. Men funderar på om det kanske är intressant och ska ta reda på mer om landet. Minns i alla fall att för 20 år sen var inte flygplatsen så fin. Då lämnade man sina väskor och hämtade de i små hyddor på plattan!

Har du vart i Gambia? Gillar du landet? Berätta gärna mer om din resa dit.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Gambia har precis allt, men man slipper tidskillnaden! Här finns långa, tomma stränder. Värmen är torr och under vintern kommer det till 99% säkerhet inte en droppe regn. Maten är god, kulturen rik och det som finns att köpa är billigt. Åker man till Gambia så kan man vara säker på att få en annorlunda resa, och när man kommer hem behöver man inte ställa om en massa timmar för att komma tillbaka till livet igen. Jag bodde där på 90-talet och älskar det!

    I november åker vi dit igen och då är det en kombinerad blogg-resa/semester för alla som är intresserade men kanske inte riktigt vågar närma sej Afrika på egen hand. Så håll koll i min blogg för mer info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.