Mattrender 2014

Igår bjöd snälla Jessica med mig på en trevlig presslunch om Mattrender 2014, där United Minds presenterade de viktigaste mattrenderna, Food Change 2014. Det var verkligen intressant och mycket av det vi fick höra märker man av redan idag.

 

Några av de trender man kan se är att vi vill ha en helhetsupplevelse när vi handlar vår mat. Vi tycker generellt att det är tråkigt att gå på Ica och Konsum. Fast jag älskar faktiskt det, måste jag erkänna. Storhandlingen är en av höjdpunkterna på veckan och jag älskar att planera veckans matlista och inköp. Men många åker gärna till en lantgård, en lokal slaktare eller butiker/gallerior som erbjuder en större helhetsupplevelse och gör våra matinköp där.  Att odla själv blir ännu hetare än det redan är. Vi vill generellt ha äkta råvaror, inga halv- eller helfabrikat – dessa är ”fult” att köpa. Man ska äta mat tillagad från grunden. Det ska inte vara några konstiga tillsatser eller e-ämnen i maten. Minst socker vinner. Vilket är väldigt sant, precis de man läser i medierna HELA tiden. Hur tänker du kring matinköp? När du lagar mat? Osv.. Som flygvärdinna, får man ju ibland äta det som finns där och då….. Men jag försöker väldigt ofta att laga min egen mat och ha min egen matlåda, grönsaker och frukt med mig när jag jobbar… för jobbar jag en 13h dag så måste jag ju inta 3 måltider och vill man vara nyttig så är det bäst att ha med sig egen mat 😉

 


Det bjöds på riktigt god lunch – Banh Mi från Bun Bun Truck. Banh Mi är fyllda franska baguetter med vietnamesiska smaker: krispigt syrliga pickles, koriander, pikant majonäs, chilis och gurka toppat med marinerat fläsk, kyckling, tofu eller charkuterier. Jag valde att testa fläsksida, sen ovanpå mackan sprutades het chilisås. Den var faktiskt super god.   Bun Bun Truck är en foodtruck som åker runt i Stockholm med omnejd och om du följer dom på Facebook eller Twitter får du reda på vart de parkerar nästa gång. Ett litet tips för er som gillar att testa ny mat 😉

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *