Kladdkaka med vitchoklad mousse

På den semestern har det blivit mycket bakande och framför allt kladdkakebak som vi i familjen gillar mycket. Jag älskar ju som tidigare nämnt att experimentera med mina kladdkakor och den sista jag gjorde i förra veckan fick bli en vanlig kladdkaka med hackad mjölkchoklad i och vitchoklad mousse på! Riktigt gott vill jag lova och den blev nog sommarens godaste oxå.


Vitchoklad mousse är super enkelt att göra, man vispar bara 3 dl grädde, smälter ca 200 gram vitchoklad och har i två ägg gulor och rör till en smet och har sen på kladdkakan. Jag brukar även låta kladdkakan få stå i kylen en stund och sen garnerar jag med något fint. Behöver inte serveras med nåt annat men bär är ju alltid fräscht till.

Vad gillar du att baka?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.