Rhodos är nära…

Nu har nedräkningen börjat på riktigt. Vi har faktiskt sedan länge haft en resa inbokat till Grekland och Rhodos i sommar.

Men eftersom jag började ett nytt jobb i maj, så visste jag inte om jag skulle få ledigt den veckan… Men ni kan ju bara gissa hur glad jag blev när schemat kom i fredags och jag fick ledigt 1v i juli 🙂


Vi har bokat Sunwing Kallithea Beach. Ni vet ju sen innan hur mycket jag gillar Sunwing Resorts och vi har snart besökt hälften av dem och mitt mål är ju såklart att besöka alla med Oscar. Jag tycker de är perfekta när man reser med barn och Oscar stor trivs. De positiva nu är ju att Oscar hinner fylla 3 år så han kan vara med på lite mer barnaktiviteter.  Det tror jag att han kommer att älska. 

Har du besökt Sunwing Kallithea Beach? Gillade du hotellet? Några tips? Vi har ju vart på Rhodos flera gånger och detta blir Oscars tredje resa till Rhodos, men första gången till Kallithea.

Spana också in

6 kommentarer

  1. Thi hi, så roligt – jag är där samtidigt! Då ses vi för första gången IRL 🙂 Kanske köra något träningspass tillsammans! Jag älskar ju Rhodos och Sunwin Kallithea och har en hel del Rhodostips på min webbsida (inkl. hotellrecension).

    Och så blev jag jättenyfiken, var ska du jobba? Jag tycker att jag har följt din blogg men inte läst något om nytt jobb. Berätta!

    Kram och så ses vi om 19 dagar, thi hi.
    //Rosita

  2. Hej Lina!
    Ja Heliosbyggnaden ligger nära det ena MiniLand. Där det är Open House, och alltså inte där ”betalaktivteterna” är. Dessa finns nedanför huvudbyggnaden och nära Posedion-byggnaden.

    Vi kommer att bo i Athena-byggnaden (första gången vi gör det) den perioden ni är där. Övriga två veckor bor vi på Trioton, nedanför Helios. Poolaccess-lägenheterna är så populära där att vi tyvärr måste byta boende två gånger under vistelsen (1sta vecka Triton, 2ra vecka Athena, 3e vecka Triton), men vi väljer att göra så eftersom vi så gärna vill bo i Triton. Under vecka två kommer vi eventuellt besöka och övernatta en natt på Symi. Jag vill alltid se och uppleva ”lite mer” och vid tre tidigare Rhodos-besök har vi kombinerat semestern med Tilos. Nu vill jag till Symi.

    Kramis

  3. Jag har varit där tre gånger (två gånger på kurs med jobbet och en gång privat). För kurs är det perfekt, dock lite långt till bargatan i Rhodos stad 🙂

    Privat gillar jag inte riktigt stranden med barn. Det blir djupt ganska fort. I övrigt ok med stenar på stranden. Gillar inte heller att det är så långt från övriga restauranger. Man kan gå till närliggande by, men utbudet är inte bra. Taxi eller buss kan man ta till Rhodos stad, men det blir lite jobbigt varje kväll. Jag får verkligen krupp på restaurangutbudet på hotellen och när vi var här gick det inte att få inklusive. Det fick alltså bli La Tasca, kan fortfarande känna smaken av maten (=allt smakade nämligen likadant) 🙂

  4. Hejsan!

    Sunwing i Kallithea är helt underbart! Vi var där samma tid som ni nu åker dit, men i fjol. Det är grönskande, fint planerad, glad personal, härliga lekplatser på Miniland, vädret är strålande och mycket fräscha och smart planerade rum. Vi bodde nära barnpoolen o lekplats i Ariadne och det var perfekt med små barn. Stranden var däremot lite för tuff för våra barn (då 2 och 3 år). La Tasca by the Sea har ett läge som är oslagbart vid stranden och jag har drömt mig tillbaka till den vyn många gånger efter resan. Missa inte heller att besöka Rhodos stad kvällstid och sök upp bra restauranger där (enkelt att ta taxi dit).

    Vi kom nyligen hem från Sunwing Alcudia Beach och vi var tyvärr riktigt besvikna över brister i standard på rummen i Las Piramides. Om ni har planer på att åka dit framöver så undvik helt Las Piramides och satsa istället på boende i bättre hotelldelarna Princessa eller Victoria. Alcudias strand är väldigt bra lämpad för småbarn och resorten har dessutom en egen liten härlig sandstrand vid barnpoolen med liten rutschbana o svampdusch för småbarn. Vi åkte i slutet av maj och vädret var varierande, så satsa hellre på resa dit under högsommar eller sensommar.

    Vår nästa Vingresa med familjen blir till O.B.C Kreta. Ska bli riktigt spännande!

    Ha nu en skön och underbar semester i Kallithea!

    Hälsning,
    Linn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.