Hua Hin Hills i Thailand

Min nästa gästbloggare är Karin igen, som vi igår fick följa med till Hua Hin i Thailand och idag bjuder hon er på en härlig berättelse ifrån en vingård;
Hua Hin Hills – En vingård strax utanför Hua Hin
Hua Hin Hills
Thailand bjuder på rik variation i sin natur men jag måste erkänna att det kändes aningen surrealistiskt att efter ca 4 mil på ganska dåliga och skruttiga vägar svänga upp på en vingård och blicka ut över nejden. Otroligt vackert!
Nämner man Thailand och vin i en och samma mening rynkar de flesta på näsan och frågar. Finns det verkligen gott vin i Thailand? Svaret på den frågan blir ja. Hua Hin Hills är en relativt ung vingård. Siam Winery etablerades 1986, har idag 3 vingårdar i Thailand och är syd ost Asiens ledande vin företag med över 1000 anställda. På Hua Hin Hills odlas mer än 25 olika sorters druvor och en del av dessa är sk table grapes som säljs på marknader och i butiker. De skördar 1 gång per år för att hålla kvalitén på druvorna även om det i praktiken skulle gå att skörda två gånger per år.
IMG_2235
IMG_2233
De har en fantastisk restaurang med olika gästkockar. Åker du dit på helgen får du trängas med alla Bangkokbor så se till att boka bord i så fall. Från Vinbutiken i Market Village har de en shuttle 2 ggr om dan som kostar 300 bath/person.
Väl på plats kan du ta en liten tur med Jeep runt ägorna eller varför inte se plantagen från elefantryggen?
Hua Hin Hills är väl värt ett besök och både stora och små kan njuta av miljön.
Mer info hittar du på www.huahinhills.com

IMG_2231
Vill du bli min nästa gästbloggare? Du får gärna blogga hos mig om en resa och det behöver inte vara utanför Sverige, utan kan var inom Sverige oxå till ett barnvänligt resmål. Hör av dig; lina_g80@hotmail.com

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *