Flyga 10,5 h med 2,5 åring

Flygresan hem från Mexico var verkligen ”à piece of cake” mycket tack vare att han sov nästan 5h, vilket såklart var väldigt lyxigt för oss vuxna. P satt mest och kollade på film eller sov och jag lyssnade på musik och zappade lite på filmerna. Måste säga att det var en enorm skillnad på flygresan för 1 år sen hem från Thailand och dessa till och från
Mexico. Dels så satt han ju i mitt knä förra året och det blir rätt jobbigt i 12h och förra årets hemresa var en ren dagflygning vilket oxå är lite jobbigare.


Hemresan för Mexico var 14,30 men vi lyfte runt 15 tiden och han sov bara middag en kort stund å bussresan till flygplatsen, vilket gjorde att han somnade på flyget redan vid 20 tiden mexikansk tid. Perfekt! De 5h han var vaken innan passade vi på och lekte med hans småleksaker vi hade med oss. Bland annat små nya lego gubbar fick han som var jätte skoj. Jag hade med mig ett par pysselböcker med klistermärken och en ny bok som hette ”Mamma vill inte gå till dagis” som han tyckte var jätte rolig. Han kände väl igen sig själv lite i boken. Typisk 2-3års trots ”jag vill inte”… Kan starkt rekommendera den roliga boken!


Sen var det ju såklart mat och han åt jätte bra. På hemresan fick barnen spagetti och köttfärssås, frukt, yoghurt och lite godis. Så han åt jätte bra. Men måltid no 2 frukosten då sov han som en stock så den hoppade vi över. Innan han somnade kollade han ju såklart på lite filmer och spelade spel i TV-skärmen. Ja i det stora hela måste jag ju säga att flyga med en 2 år och 9 månaders rätt vild liten gick helt klart över förväntan. Så min ångest jag hade innan, hade jag ju verkligen inte behövt ha. Nu blir det förmodligen ingen långresa förrän nästa vinter om typ 1 år. Så det blir spännande hur den kommet att gå?!

Mina generella tips är ju många småleksaker, dvd +filmer, pyssel, ritgrejer, snacks, frukt, böcker, tidningar. Sådant som just ditt barn gillar. Samt förberedelser, vi pratade i flera veckor innan att vi skulle ut och flyga länge och då måste man sitta still, samt sova en liten stund på flygplanet.

Har du några andra bra tips för en lång flygresa eller bilresa?

Spana också in

1 kommentar

  1. Sv: Självklart gäller även löpband! Åh, ja visst var dem det. Jag har precis börjat använd dag och nattcremen eftersom mina gamla inte tagit slut förrän nu. Gillar dom skapt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *