Hur är Ryssland med barn?

Dagens gästbloggare är Frida som driver en egen hemsida, med en massa smarta saker när man ska ut och resa med barn.

Vad är väl Roxettes världspremiär med backstagepass? Den kan ju vara fruktansvärt tråkig o dötrist o alldeles alldeles underbar…

 Den 28 februari 2011 var jag i Kazan, Ryssland, tillsammans med min son och min man Jonas, som då spelade för Ak bars, KHL. Roxette hade valt att förlägga världspremiären av sin turné i Kazan och någon i deras team, som var hockeyintresserad, hade koll på att det fanns en svensk i deras lag. De kontaktade Jonas och bad att få en hans hockeytröja för att Marie skulle kunna ha på sig den under någon del av spelningen. I utbyte skulle Jonas få ett antal biljetter. Så här skrev jag då i min privata blogg om den dagen;

Jaha, här sitter jag ensam hemma eftersom Jonas är iväg och spelar bortamatch. Wille har somnat i sin säng. Jag hade just nu kunnat vara på väg med egen chaufför till världspremiären av Roxettes nya turné med backstagepass. Ganska tufft tycker jag personligen och hade mer än gärna gjort det, men jag har ingen barnvakt. Men men jag fick faktiskt lite av känslan när jag tidigare idag fick skjuts av lagets chaufför till arenan (för att lämna en nybeställd matchtröja) och kom in mitt i genrepet. Det lät riktigt bra. 

Igår var en riktigt tråkig söndag. Det mest spännande som hände var att vi gick till affären för att handla lite mat. Det finns det mesta man behöver och till och med Sempers barnmat, men frukt, grönsaker och kött är inte helt fräscha. Fick klart för mig av en annan hockeyfru att de varorna ska inhandlas på en marknad inte i affären. Jag hoppas att jag ska få följa med till marknaden någon dag och härma henne i vad hon köper…för tydligen måste man berätta vilken del man vill ha av exempelvis en ko och hur den ska styckas…sånt har jag tyvärr ingen koll på. Om några timmar landar Jonas och laget här i Kazan och jag ska försöka hålla mig vaken, men lillebror i magen gör sig påmind och min bok är utläst. God natt!

Nuförtiden bloggar jag på min egen hemsida bland annat om att flyga med småbarn. Välkommen dit! Vänligen, Frida

Bildtext: Ak Bars Kazan, KHL. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *