Egypten med barn

Nu när jag befinner mig på andra sidan jordklotet på semester har jag sett till att jag ska underhålla er med en massa gästbloggare, med en massa trevliga gästblogginlägg hur det är att resa med barn på olika ställen i världen. Spännande va? Jätte kul att så många av er mailade till mig. Jag kommer ju såklart att uppdatera er om vår Mexico tripp, men först ut är min vän Mia, som jag pluggade en 1-årig Turism utbildning med i Hultsfred 1999/2000 och vi har fortfarande kontakt, super kul.

Mia har bara rest till ett hotell utomlands med barnen 😉 Men det var toppen en riktig lyckoträff för mina barn 6 och 8 år gamla men även ett hotell vi skulle kunna åka tillbaka till om ett par år och testa ännu fler rutschbanor som var åldergräns 10 år på. Och vi åker om en månad tillbaka till Egypten men till ett annat ställe.

Där vi var förra året passade oss perfekt. Jungel Aqua Park, Hurghada.

Fanns ju barnpooler för mindre barn men skulle nog rekomendera detta hotell för lite äldre barn som får ut mer av alla rutschbanor som finns samt att det är pooler överallt längst restarungerna så det blir mycket passande för dom minsta ;). Inte svårt att aktivera oss där inte, lämnade nog hotellet 2 ggr på hela veckan eftersom allt fanns där! Sol och avkoppling! Spa, all inclusive 7 restauranger, minigolf, tennisbanor, barnaktiviteter, minidisco. Mysiga miljöer, fräsch och trevlig personal. Kändes stort och lyxigt.

I år ska vi testa på Sunwing Waterworld Makadi Beach som även ligger nära havet vilket inte det andra hotellet gjorde. Och testa på snorklingen som sägs ska vara helt fantastisk där!

Så sen hoppas jag såklart på ett nytt gästblogginlägg från Mia om den resan. Jag har ju själv aldrig varit där, men har hört mycket gott om hotellet av andra vänner, så det kanske vore nåt att resa dit nästa vinter?!

Håll utkik flera härliga gästbloggare väntar under de kommande veckorna!

Spana också in

1 kommentar

 1. tänk vad olika uppfattningar man kan få om samma ställe.

  vi åkte dit med en fyraåring som förvisso älskade vattenrutchbanorna efter några dagar, men efter hela dagen där fanns det inte så mycket att göra på kvällarna. minidisco och spelautomater i all ära, men underhållningen var slut klockan tio och då fanns det inte så mycket mer att göra än återvända till hotellrummet.
  maten var i stort sett samma på alla restaurangerna, trots olika inriktningar.
  vi åkte in till hurghada och höll på att bli ”rånade” av en ficktjuv och försäljarna på hotellet var otroligt enerverande!

  det enda som var bra med vår egyptenresa var snorklingsturen vi åkte på, via hotellet. blev lite lurade på innehållet (de sa att 90% fick se delfiner, men inte fick vi det) men överlag så var det otroligt trevligt att vara ute hela dagen och få se spännande fiskar!

  som nämnt i inlägget bör man åka till jungle park med äldre barn så man själv med kan åka vattenrutchbanorna, vissa av dem såg otroligt roliga ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *