Resias pressfrukost om hur svensken reser

Imorse var jag och Jenny  på  Resias pressfrukost som handlade om Resiabarometern för sommaren 2013. Alltid inspirerande och intressant och höra ”hur svensken reser”.


Nu vet jag inte hur mycket pengar som ni lägger på resor / år. Men det förvånades mig att ”bara” 33 % av svenskarna lägger 8001 kr eller mer på resor / år. Jag tycker restrenderna har ökat enormt och jag tycker ”alla” eller de flesta i min närhet reser minst 1-3 ggr per år och vissa fler… Vi försöker ju resa utomlands 3-4 ggr / år och lägger defentivt MER än 8000 kr / år på resor. Bara Oscars resa kostar ju MER än det nu när vi reser, så barnresorna är ofta inte så mycket billigare än vuxenpriserna när barnen är över 2 år…. Men det är ju såklart en prioritering vi gör. Resa känns otroligt viktigt för mig och min familj och det bästa sättet att få kvalitetstid med familjen tycker jag.

Av sommarens mest bokade länder 2013 så ligger Spanien i toppen, Mallorca är ju helt klart ett av de populäraste resmålen, men även Barcelona är såklart en favorit vi väljer att resa till. Vi funderar ju start på att resa till Mallis i sommar faktiskt. Det var alldels för länge sen jag var där.

Tätt efterföljande av Turkiet som framför allt säljs för sina attraktiva soltimmar. Vädret i Turkiet är ju ofta väldigt bra. Vi var ju i Turkiet två gånger förra året, en gång i början av juni och en gång i slutet av augusti / början av september och hade ju minst sagt kalas väder. Till Turkiet kan du ju resa och få riktigt bra väder redan i april om du har tur liksom i slutet av säsongen i oktober.

På en tredje plats kom Grekland såklart. Vem vill inte resa till alla härliga Grekiska öar? Förutom de största resmålen Kreta och Rhodos är även Kos, Korfu och Zakynthos väldigt populärt. Å ja, jag älskar alla nämna öar och har besökt dem alla….. Vill gärna till Grekland snart igen. Rhodos har vi ju besökt två gånger med Oscar året innan och är såklart jätte barnvänligt. Men man kan ju nuförtiden hitta barnvänliga hotell på de flesta Grekiska öarna.

Cypern hamnade på en 4;e plats. Det förvånar mig inte heller, en paradis ö med kritvita sandstränder och turkost vatten. Vi var ju här på Oscars 3;e utlandsresa när han var 11 månader och det var toppen. Cypern har många barnvänliga resorts att erbjuda.

Kroatien har blivit sommarens charterraket och det förstår jag. Jag har hört så mycket gott om Kroatien och VILL såklart dit snart…. Ett av de få länderna i Europa som jag inte har besökt!

Årets största restrend är faktiskt träningsresor och det förstår jag. När vi bokar en resa så kollar vi såklart om det finns gym på hotellet, då både jag och min man gillar att träna och gärna gör det när vi är på semester. Vi har ju många gånger rest till olika Sunwing anläggningar och där finns ju alltid gym och även SATS klasser som jag gillar.

Ett annat smart tips som är en resetrend är att boka sin resa i ”första minuten” vilket ofta ger bättre pris än sista minuten resorna. Förra sommaren berättade Resia att de kunde sälja ospecificerade resor för runt 7000 kr, då det var så dåligt väder i Sverige… I år väljer svensken att gärna boka sin resa minst ett halvår i förväg och kanske få en ännu bättre resa med fint hotell för ca 5000 kr. Smart 🙂

Hur tänker du kring ert resande? Bokar du gärna lång tid i förväg? Har du bokat din nästa semester resa? OM vart bär det av?

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *