Resa med en 4 månaders bebis

Det är alltid lika roligt när ni mailar  frågor till mig, så jag gör såklart mitt bästa för att svara på frågorna så snabbt som möjligt och med så bra svar jag kan.

”Hej!

Hittade dig via din blogg, super bra!

Tänkte kolla om du kunde ge lite råd och tips ang resa med barn ?
Jag och min man ska åka till Egypten med vår lilla dotter på 4 månader , första resan med henne så man är ganska orolig
Vad ska man tänka på inför flygresan , har du nått tips som är bra att tänka på ? Hur kan man göra för att undvika att barnen får lock utan att man ammar ?
 ( kan va svårt och få henne och äta om hon inte är hungrig )
Skulle uppskattas super mycket om du kunde ta din tid och tipsa lite.
 Tusen tack
Kramar Samira & Familj”
KUL att du gillar min blogg, blir alltid lika glad när jag får höra det. Att flyga med en 4-månaders känns ganska enkelt tycker jag, ju yngre nästan desto bättre. Oscar var 11 veckor när han flög första gången och det gick toppen. Han har aldrig skrikigt någon start eller landning och jag har heller aldrig varit rädd för att han skulle få lock i öronen. Men jag har ammat start och landning när han har varit vaken, annars har han sovit och då har det funkat bra. Annars tar hon napp? Du kan ju alltid testa med det? Eller ev en flaska med vatten om hon dricker ur flaska? Från 4 månader får de väl börja dricka vätska om jag minns rätt?! Jag tror Oscar började dricka vatten när han var runt 4 månader. Sen vet jag att det finns nässpray för små bebisar som du kan ge, jag har gett Oscar nässpray i den mån jag har kunnat när han har vart vaken innan varje start och landning.
Jag har en egen kategori som heter resa med bebis där du hittar en hel del tips om allt möjligt gällande resa med bebisar eller små barn. Hoppas du får en hel del bra tips där. Annars är det bara att maila igen. Å sist men inte minst var INTE orolig, allt löser sig. Hoppas ni får en underbar semester. Glöm inte reseapotek om hon blir sjuk, ev myggnät om hon sover i vagnen på kvällarna, solskyddskläder och tunna kläder brukar vara bra och sen ge vätska ofta.
Oscar på väg hem från Turkiet hösten 2010 när han var 12 veckor! Det känns så länge sen….vad tiden springer iväg 😉

Spana också in

2 kommentarer

 1. Men sötaste O, va liten han var !!
  Jag gör som vanlig collagen direkt i telefonen. ( photogrid ) Jag är helt enkelt för lat för att ta riktiga bilder med kameran, fixa och grejja !! 😉
  Va tråkigt med försening ! Vart bär det av den här gången ?
  Får du alltid lite ”fritid” på destinationen eller händer det att ni måste åka hem direkt med vändande flyg oxå ?
  Vinnarna kommer presenteras senare. Jag har faktiskt inte hunnit kika på det än 😉
  KRAMAR

 2. men det är ju super enkelt ! Välj Grid HD ( rutan med 9 bilder )
  Välj sedan de bilder du vill ha, det behöver inte vara 9 st !
  skaka på telefonen så byter bilderna storlek och ”format” – så skaka tills du blir nöjd med resultatet. Efter kan du trycka på pennan, swap och ändra vilken bild som ska ligga vart 🙂
  Testa !!
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *