Muminvärlden var stort!

Igår kom vi ju i land med färjan redan vid 6 svensk tid, så det blev en väldigt tidig start på morgonen! Med andra ord så kan ni ju förstå att vi hängde på låset till Muminvärlden kl 10. Vi var först in 😉

Att ta sig dit var väldigt enkelt. Eftersom Muminbussen som gick direkt till Muminvärlden eller Nådendal gick så sent bestämde vi oss att åka lokalbuss dit istället. Vi tog buss no 1 in till Åbo och klev av vid torget / buss hållplatserna, där nästa buss gick till Nådendal. Buss No 1 kostade 2,50 Euro för maken. Jag som hade barnvagnen med Oscar åkte gratis in till Åbo. Sen hoppade vi på den andra bussen till Nådeldal, som kostade 5,30 Euro var för oss vuxna. När vi kom fram till Nådendal var det en bit att gå till Muminvärlden, men skönt med en promenad på morgon kvisten. Klockan var ju fortfarande bara 9….och de öppnade kl 10. I vårt Muminpaket ingick 2-dagars entré på Muminvärlden.


Det var lite häftigt att man fick gå ut på en lång brygga för att komma till lilla ön som var Muminvärlden. När vi kom dit var det inte alls mycket folk, vilket var jätte skönt. Oscar kunde springa omkring precis som han ville på de olika ställena.


Vi började i  det lilla Vilda Western området och kollade runt lite där!


Alla ställen som man kunde stoppa in sitt lilla huvud i tycker Oscar alltid är lika kul 🙂


I Muminvärlden fanns även en liten badstrand där man kunde bada och leka vid. Men tyvärr var det alldeles för kallt igår och molnigt. Vi hade heller inte med oss några badkläder. Men åker man till Muminvärlden en dag när det är fint väder, så är det ju perfekt att passa på att bada!!!

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *