Bada INTE i poolvatten med en Pampersblöja !!!

Jag hade med mig en blandning av blöjor till Turkiet. Det är både badblöjor, Pampers och Libero. Jag tog av det vi hade hemma. Å JA ni får tycka jag är konstig men jag tog med mig blöjor så det räckte hela semestern – för 8 dagar.

Många tycker det är konstigt då de ofta finns att köpa på plats, men jag resonerar så att den platsen blöjorna tar i resväskan behöver jag för den shoppingen jag ofta gör på resmålet. Den här gången handlade vi massor av Taxfree på utresan som stod i vår stol när vi kom ombord, så jag behövde verkligen ha space i resväskan på vägen hem! Å dessutom är blöjor rätt dyra utomlands jämfört med hemma.


Det jag ville komma till var, att bada aldrig i poolen eller i klorvatten med en Pampers blöja!!!! Se hur det såg ut när Oscar hade badat i poolen med en vanlig blöja – helt galet. Blöjan gick sönder i liksom mjuka kristall bitar från blöjan….


När han hade blöja på sig och vi badade i havet så blev det inte alls så. Så jag tror att det hade att göra med poolvattnet?! Eller klorvatten, men det är min egen teori!


Det har aldrig blivit så med varken badblöjor eller Liberos blöjor, utan det hände endast när han hade Pampers blöjor på sig! Skumt va? Jag undrar faktiskt varför, kanske ska man ta reda på det?!

Har du bara badblöjor när ni är ute å reser eller badar?

Spana också in

3 kommentarer

  1. Jag har ingen förklaring till fenomenet förutom att pampers blöjor är uppbyggda så… Det är absorbenten som gör att blöjorna kan suga upp så mycket vätska. Från att ha varit ett pulver när det är torrt blir det geléaktiga kristaller när det absorberat kiss.
    Tar du isär en kissig blöja så har du också dessa kristaller. Ibland efter en lång natt har jag sett att det finns små små kristaller på bebisstjärten om blöjan är riktigt blöt.
    Always bindor är uppbyggda på samma sätt… Hur jag vet det? Gjorde en ”farbror melker” för ca 10 år sedan och fick byxan full av dessa kristaller… Pinsamt då-lite roligt såhär i efterhand!

  2. Tack för tipset! Ska till Skara sommarland på semestern och då blir det säkert bad för lilltjejen, men inte med pampers efter att ha sett det här 😉 Stackars sonen, kan inte varit något kul att kliva ur badet så där 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *