Försäkra dig mot flygbolagskonkurser.

Jag fick nyligen ett mail om där du kan teckna en försäkring som ÄVEN gäller när ett flygbolag går i konkurs. Jag har faktiskt inte tidigare vetat om att det fanns, så en god idé är ju att ha en bra försäkring när man är ute och reser, framför allt med barn. Flygbranschen är ju en rätt skakig branch och jag har ju tyvärr själv vart med om en konkurs när Sterling gick i konkurs för ca 3, 5 år sen. . . och det är inte roligt 🙁

Försäkringsbolaget Europeiska, som den 1 februari byter namn till ERV, lanserar Årsreseförsäkringen – ett nytt sätt att på årsbasis försäkra sig mot flygbolagskonkurser, oroligheter, naturkatastrofer och andra aktuella världshändelser.

Att försäkra sig mot oväntade händelser på resan är mer aktuellt än någonsin med tanke på den ekonomiska osäkerheten hos många stora flygbolag. Europeiska har tagit fasta på detta och lanserar nu Årsreseförsäkringen som innehåller ett flertal moment anpassade efter aktuella händelser. Ett av momenten är Hemreseskyddet, som vid en flygbolagskonkurs likt den inträffade med Spanair, ersätter kostnaden för nya flygbiljetter till hemresan för den strandsatte resenären.

Årsreseförsäkringen försäkrar även upplevelsen av resan. Det betyder att om syftet med resan förstörs så får resenären en ny resa. Det kan tillexempel vara en hajvarning på resmålet som leder till badförbud. Försäkringen är framtagen för att komplettera hem- och kortförsäkringarna utan att resenären ska uppleva att hon är dubbelförsäkrad.

Årsreseförsäkringen innebär att resenären tecknar en reseförsäkring för ett år i taget, betalar en engångssumma och kan sedan resa hur många gånger som helst under hela året. Resmålen är valfria, både inom Sverige och ute i världen och man behöver inte tänka på att teckna ny reseförsäkring inför varje resa.

– Vi har lyssnat på våra kunder, bevakat de senaste världshändelserna och kommit fram till att det behövs en försäkring som kan ge skydd mot otrevliga och oförutsedda händelser på semesterresan. Spanairs konkurs är ett exempel på en händelse där Årsreseförsäkringen skulle täcka hemresan för en strandsatt resenär. Ett annat är ekonomiskt stöd för att ta sig till ett säkert område om man befinner sig på en plats där uppror plötsligt utbryter, likt dem som skedde i Bangkok för en tid sedan, säger Christina Karlegran, Kommunikationschef på försäkringsbolaget Europeiska.

Årsreseförsäkringen kan tecknas hos Europeiskas kundservice och hos försäkringsbolagets största återförsäljare. Inom kort startar försäljningen även på hemsidan och hos Europeiskas övriga återförsäljare.

Riktigt bra med en försäkring en heltäckande försäkring, man betalar ett pris och sen kan du resa hur många gånger som helst på året.  Så kan man även känna sig lugn och trygg på resan.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *