UV-Dräkt

Att ha en eller flera UV-dräkter till bebisen eller barnen tycker jag är ett måste när man reser utomlands för att skydda barnet mot solen. Den dräkten som vi har haft med oss på alla resor har UV 50 och den har han faktiskt kunnat ha i snart 1 år nu. Den kommer oxå att få följa med till Rhodos nästa vecka 🙂

 

 

Om jag minns rätt så är det storlek 80 på den och det som var så bra när han bara var 2,5 månad och hade den var ju att den tänkte mer eller mindre nästa hela honom. Hela armar och hela benen, vilket bara var positivt, eftersom man inte ska ha solskyddskrämer på bebisar under 12 månader. När han var 7,5 månad och vi var i Thailand var den ju fortfarande lite för stor, men ändå bara bra att den täckte så mycket som möjligt av honom när man var i solen och badade.

   

Solhatten som han har på bilden var oxå för stor, där oxå medvetet för att skydda nacken och ansiktet lite mera och när han var så liten så tog han ju inte av sig solhatten själv, vilket han gärna gör nu om han är på det humöret 😉

När han var så liten så hade vi bara en UV-dräkt då han inte badade så mkt, max 2 ggr per dag och den han torka emellan. Men senaste gångerna vi har rest har vi haft 3 st UV dräkter, så han kan byta mellan de, då han badat mer 🙂

Vet du att du ska ut och resa så brukar affärerna ha rea på UV-dräkter den här tiden på året när sommaren börjar lida mot sitt slut, så passa på och kolla in om de har en som passar just dig?! 😉 Väldigt ofta brukar även charter ha UV-dräkter i sin taxfree katalog till bra priser 🙂

 

Är det nån som ska ut och resa snart? Vad vill ni veta? Kommentera gärna eller ställ frågor! Så försöker jag svara så snart jag kan 🙂

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *