Rysmysigt Halloween på Gröna Lund 2021

Äntligen är en av årets höjdpunkter här. Nämligen Halloween på Gröna Lund. Vi har väntat och längtat. Jag undrar egentligen om det var jag eller barnen som var mest förväntansfulla igår . . .

Tidigare år på Halloween på Gröna Lund

I år är det fjäre gången som det anordnas Halloween på Gröna Lund. Vi har varit på Halloween på Gröna Lund alla åren 2017,  2018 och 2019.   Det är nu två år sedan vi var på detta rysläskiga firande sist och det är alltid lika spännande varje gång och se vad de har för häftiga nyheter.

Premiär imorgon

Imorgon 15 oktober kl. 16.00 slår Gröna Lund upp portarna på riktigt till sitt fjärde Halloweenfirande. I år kommer Halloween att maxas genom fler öppet dagar, fler onda väsen, en helt ny skräckparad genom parken och maxad skrämsel i våra fem skräckhus.

Där hittar man våra fem skräckhus där ”Sekten”, ”Skeppet” och ”Olustiga Huset” ligger högst upp på skräckskalan. Utöver attraktioner, spel och matställen kommer besökarna på Stora Området dessutom få ta del av alla våra läskiga Halloweentematiserade miljöer och möta våra onda väsen som i år kommer att vara fler och obehagligare än någonsin

Lilla Området

Som tidigare år råder en rysmysig stämning på vårt Lilla Område som är anpassat till de yngre barnen med karuseller, pumpor, snälla häxor och barnvänlig underhållning

Spindelgången

Passerar man över den Spanska Trappan, genom den nya Spindelgången, kommer man till Stora Området som har en mörkare inriktning.

Skräckparaden – läskig och rolig

I år har de satsat ännu mer på flera olika sorters underhållningar lite här och var i parken, vilket verkligen var uppskattat,

Skräckparad – på Stora Området går en skräckparad fylld med onda väsen genom området.
Eldshow – på Stora Området underhåller jonglörer och eldsprutare när mörkret faller.
LED-artister – artister utrustade med LED-belysta kostymer kommer fram när mörkret faller.
Rullskridskoartister – artister på rullskridskor i olika kostymer underhåller i parken.
Häxans sagostund – på Lilla Området kan barnen lyssna på Häxan när hon läser sagor.

Zoombiezon

Jag tog med killarna (inte min lilla såklart) in i Zoombiezon en gång. Här förvaras infångade zombies, gå in på egen risk… Det var lagom läskigt. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

På bilden är barnens kompis Isak från Familjeparker och min son hade med sig en kompis. 

Kändistätt

Vi var inbjudna till Gröna Lund igår på deras årliga pressvisning. Såklart var vi inte ensamma och barnen blev riktigt glada över alla kändisar de träffade. Här ovan med Theo. Alla lät också med glädje barnen ta bilder med dem, vilket naturligtvis är fint och ett roligt minne för barnen.

Fem olika skräckhus

I år  hittar man  fem skräckhus där ”Sekten”, ”Skeppet” och ”Olustiga Huset” ligger högst upp på skräckskalan. Utöver attraktioner, spel och matställen kommer besökarna på Stora Området dessutom få ta del av alla våra läskiga Halloweentematiserade miljöer och möta våra onda väsen som i år kommer att vara fler och obehagligare än någonsin

Öppettider & priser

De kommer att ha två olika pass per dag de flesta dagarna som man kan boka. Det rekommenderas starkt att boka in en dag och tid för att få en garanterad plats. Gröna Lund är noggranna och släpper inte in för många gäster samma dag.

Pris
Halloweenbiljett vuxen (10+ år)  – från 365 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).
Halloweenbiljett barn (3-9 år) – från 295 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).I varje Halloweenbiljett ingår även två Jetpass – möjlighet att tidsboka två åk bland 10 utvalda attraktioner och fem skräckhus, där man istället får tillgång till en expresskö på attraktionen

Hitta hit

Lilla Allmänna Gränd 9, 115 21 Stockholm

 

Vill du se en rolig film från pressvisningen? Missa inte Familjeparkers grymma film.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *