Brunch & Boule på Boulebar Rålambshov

I Rålambshovsparken på Kungsholmen har Boulebar öppnat en grönskande fransk bistro som nu håller öppet året runt. Den nya arkitektsritade paviljongen är skapad för ett naturligt möte mellan staden och parken. På menyn återfinns klassiska franska rätter som serveras med tillhörande drycker.

Ända sedan sommarrestaurangen i Rålambshovsparken brann ner till grunden nyårsdagen 2017 har Boulebar kämpat med återuppbyggnaden. Den nya byggnaden som stod klar i år är, till skillnad från tidigare, nu byggd för att hålla öppet året runt.

Nya Boulebar Rålambshov ligger i en grön paviljongsliknande byggnad med stora glaspartier, träspaljéer samt förhöjt tak som ska skapa ett naturligt rum i parken. I köket tillagas klassiska franska rätter som ostron, moules marinières, canard och långkokta grytor. Drycken är givetvis fransk med allt från champagne, cider och pastis till franska cocktails, ölsorter och viner.

Deras meny är sydfransk inspirerad och man kan äta lunch, brunch eller middag här.  Man kan sitta både utomhus vid boulebanorna, inomhus eller ute på deras terrass där man kan avnjuta en fin utsikt ut mot Rålambshovsparken och man skymtas även av vattnet nere vid Norr Mälarstrand.

 

Le Brunch

På lördagar & söndagar 10.30-15 serverar de brunch vid bordet som är passande både för familjer & vänner. Le Brunch kostar 310 kr/pers och barn 145 kr. För barn upp till 5 år är det gratis.

Brunchen serveras i fyra omgångar vid bordet. Det är bara att be om mer om man inte får nog. Men vi tyckte det serverade rikliga portioner, med tanke på att de kom in fyra gånger.

I första serveringen serverades det en brödkorg med baguette, croissant, pain au chocolate, aprikosmarmelad och smör. Yoghurt toppad med bärcoulis. Kaffe eller te.

Andra serveringen var en charkuterier och ostbricka som var riktigt smarrig.

Varmrätt

Till varmrätt serverades det kyckling grillé  med paprika, oliver, örtmajonnäs och pommes frites.

Grand Dessert

Brunchen avslutas på franskt manér med en grand dessert. Crème brûlée, tarte au citron, melon. Desserten tog vi utomhus i det vackra höstvädret precis vid vår boulebana. Det var dessutom en riktigt härlig höstdag för att sitta utomhus.

Boule

Spela boule är både roligt, trevligt och socialt. Reglerna är enkla och det är spännande och se vem som kommer närmast den lilla kulan. Det passar verkligen både små och stora.

Hitta hit

Rålambshovsparken, Kungsholmen, Stockholm.

 

I våras var jag på Boulebar Haga och åt lunch och spelade boule, om det skulle locka mer än Rålambshovsparken.

Tips på andra brunchställen

Jag älskar verkligen att äta brunch och skrev en guide tidigare om;

6 trevliga tips på goda bruncher

Missa heller inte;

Berns Brunch

Bonnie´s Brunch

 

 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *