6 trevliga tips till Hammarby Sjöstad i Stockholm

Hammarby sjöstad är ett av Stockholms innerstads byggnadsprojekt. Sjöstan som det oftast kallas i folkmun består av flera olika områden runt Hammarby sjö i Södermalms stadsdelsområde.

Det är vattnet  som har gett sitt namn till den nya stadsdelen, staden kring Hammarby Sjö. Den började planeras redan på 1980-talet. Då såg man en unik möjlighet att skapa en utvidgning av den centrala innerstaden, samtidigt som ett gammalt industri- och hamnområde förvandlades till en modern stadsdel.

1. Strosa omkring

Hammarby Sjöstad är ett väldigt trevligt område att strosa omkring i. När vi var här i våras tyckte min yngsta son att det var roligt att spana in änderna, nere vid vattnet. Hammarby Sjöstad som ni hör på namnet omges av mycket vatten, vilket gör det ännu härligare att strosa omkring oavsett årstid.

2. Luma Parken

I Lumaparken i Hammarbysjöstad, stod körsbärsträden i blom riktigt vackert i våras. Lumaparken ligger precis bredvid knutpunkten för tågen i Hammarbysjöstad. Kring parken finns en del caféer och nära till lekparker.

3. Lekparker

Det finns flera roliga lekparker. Den kanske mest populära är Anders Franzéns park, som är en park vid Henriksdalshamnen i Södra Hammarbyhamnen i Stockholms kommun. Parken invigdes år 2014 och nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2015. Den är helt klart värt ett besök för barnfamiljen.

 Restaurang och bar tips

Hammarby Sjöstad har många trevliga restauranger och barer. Framför allt några trevliga uteserveringar och en helt ny skybar, som öppnades i våras.

4. Sjöstadens skybar

Sjöstadens Skybar är ett måste att besöka i Hammarby Sjöstad.  Här kan man njuta av både god mat och dryck samtidigt som man får en mäktig utsikt över Stockholm. Ett perfekt ställe att gå till om man vill njuta av en fin utsikt över vår vackra huvudstad.

5. Sjöstadens Marina

Sjöstadens Marina ligger väldigt mysigt till vid vattnet och har en trevlig uteservering längs med vattnet. Här kan man välja både om man vill sitta i solen, skuggan eller naturligtvis inomhus. De har en bra barnmeny och maten är riktigt god. En regnig höstdag eller kall vinterdag är det riktigt mysigt att slå sig nere framför deras brasa inomhus istället.

6. Restaurang Göteborg

Restaurang Göteborg är en idyllisk sjökrog i ena änden av Hammarby Sjöstad. Ett väldigt lugnt och mysigt läge, där man också kan njuta i solen eller skuggan av en god lunch eller middag.

Hitta hit

Vill man promenera går man bara över bron i Skanstull. Annars finns både buss och spårvagn som går till Hammarby Sjöstad. Om man inte tar bilen förstås.

 

Har du något annat tips till Hammarby Sjöstad, som man inte får missa? 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *