Skavlötens friluftsgård och blåbärplockning i skogen

För en dryg månad sedan flyttade vi till hus i Täby och nu har vi börjat att utforskat våra nya omgivningar på helgerna. Så i helgen tog vi en utflykt till Skavlötens friluftsanläggning. Den ligger vid norra änden av Rönningesjön. Här finns flera motionsspår, ett elljusspår, ett utegym, en badplats, trevliga grillplatser och naturligtvis en mysig skog. I friluftsgården finns även dusch, bastu, omklädningsrum och värmestuga samt vissa tider servering. Här finns också stora gräsytor, promenadstråk, naturlekplats och angöring för skridsko finns också vid Skavlöten vintertid. Detta område ingår i södra Rönninge och Skavlötens naturreservatet, med natur- och kulturvärden.

Mysigt picknick ställe

Vi tog med oss lite fika som picknick och slog oss faktiskt ner på stranden och njöt av härlig utsikt. Yngsta sonen sprang i och badade fötterna och benen. Men inte mer, för han tyckte det var lite för kallt.

Blåbärsplockning i skogen

Därefter tog vi en promenad på en av promenadslingorna och gick sedan upp i skogen. Där hittade vi helt oväntat massor av blåbär. Barnen och jag blev helt lyriska och plockade massor av blåbär. Hur gott är det inte med färska blåbär. De som vi inte åt upp direkt gjorde vi blåbärspaj av när vi kom hem. Det är så gott och mysigt när man gör allt från grunden. Barnen var delaktiga i allt, vilket också var väldigt roligt

Hitta hit

Skavlötsvägen 13, Täby En stor parkering finns i anslutning till friluftsområdet.

Tips på andra utomhusaktiviteter i Stockholmstrakten

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om; Täby Discgolfbana 4H-gårdar i Stockholm med omnejd 15 utomhus utflykter i Stockholm  6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar 13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad 15 tips till somriga Kungsholmen 9 tips till Vaxholm  9 tips till Nynäshamn  Rosenhill på Ekerö  Uppsala – En bubblare, staden ligger ju knappt en timme från Stockholm.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.