Skärgårdskryssning med trevlig lunch

En av mina nära väninnor fyllde 40 år i veckan. Det är alltid svårt att köpa presenter. Men jag älskar verkligen upplevelser och god mat. Så i veckan åkte jag och mina väninnor på en trevlig lunchkryssning i Stockholm skärgård.

En kortare skärgårdstur

Lunchkryssningen Lilla Skärgårdsturen är 2,5-3 timmar lång – perfekt för att hinna se det bästa av Stockholms innerskärgård. Ombord på båten finns en guide som berättar om skärgården och alla de sevärdheter som vi passerar under turen. Det är verkligen en fin utflykt som både är vacker och lärorik.

Man färdas ombord M/S Östanå I, som är ett klassiskt skärgårdsfartyg byggt 1906.

God lunch

Efter en dryg timmes båtresa och guidning så kommer maten in. Direkt man klev ombord fick man välja mellan kött, fisk eller vegetariskt till lunchen.

Jag och Maria åt deras fisk som var Konfiterad sejfile med krossad amadine, sötsyrlig rödbetscréme, kapris samt vitvinssås medan Sara valde det vegetariska alternativet med Kroppkakor fyllda med säsongens svamp och lagrad ost, toppad med lingon och brynt smör.

Fira Forty and Fab

Detta var ett riktigt trevligt sätt att umgås på. Både se och lära oss mer om Stockholms skärgård samtidigt som vi åt god mat. Vi hade även med oss en liten bebis och hade turen att få ett helt rum för oss själva. Riktigt mysigt.

Vaxholm

Ville man så kunde man även stanna i Vaxholm några timmar och ta nästa båt tillbaks.

Läs gärna min guide:

9 tips till skärgårds idyllen Vaxholm

Hur bokar man?

Man bokar resan hos Strömma och turen går faktiskt varje dag både klockan 10,30 och 14.00.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *