6 trevliga tips till Alcudia Old Town på Mallorca

Porten eller ingången till Alcudia Old Town. 

Alcudia, som ligger på Mallorcas nordkust, är faktiskt en av de äldsta och bäst välbevarade städer på Mallorca. Med sin 14 km långa vackra strand är Alcudia en av de mest populära turistmålen på Mallorca. Men staden har inte bara en fin strand utan även en härlig gammal stad med pittoreska smala slingrande gator och vackra gamla byggnader. Ett besök i Alcudias gamla stad är verkligen att rekommendera under en vistelse på Mallorca. Här får man verkligen en känsla av hur det var här förr i tiden.

Alcudias gamla stad ligger bara cirka en halvtimmes promenad från stranden.  Gamla Stan är omgiven av den vackra gamla stadsmuren. Innanför stadsmuren finns små mysiga gränder att strosa runt i samt en blandning av restauranger och caféer.

1. Trevliga restauranger, tapasbarer och caféer

Gamla stan är ett perfekt ställe för att bara sitta och avnjuta en kaffe, äta en glass, njuta av goda tapas eller någon annan god mat samtidigt som man tittar på alla människor.

2. Strosa omkring på alla mysiga gränder

Gränderna och gatorna är riktigt fina och välbevarade. Jag roade mig med att gå gata upp och ner. Det var verkligen så otroligt fräscht och fint. Eller varför inte gå runt i de små gulliga butikerna som ligger i de små gränderna.

3. Besök Kyrkan – Església de Sant Jaume d’Alcúdia

Església de Sant Jaume d’Alcúdia är en  är en romersk-katolsk kyrka i Alcúdia. Den byggdes år 1302 av Mallorcas Kung Jaume II då.  Den är öppen på dagtid och är väldigt vacker och värd ett besök om du befinner dig i Gamla Stan. Den är naturligtvis lika fin att skåda utifrån.

4. Skåda alla vackra historiska byggnader och muren

Den 1,5 km långa och vackra stadsmuren med sina 26 torn har tillkommit för att den skulle skydda Alcudias invånare mot pirater och vandaler. Det mesta av den imponerande stadsmuren, samt stadsportarna Porta de Mallorca och Porta del Moll har blivit restaurerade och står fortfarande kvar i mycket fint skick. Det är även möjligt att gå på delar av muren, varifrån man kan njuta av utsikten över stadens vackra och historiska byggnader.

5. Placa de la  Constitució

Stadens mittpunkt är torget Placa de la Constitució. Runt omkring torget så  hittar man flera utomhusrestauranger, och stadens shoppinggator börjar här.

6. Besök Marknaden och shoppa

I Gamla Stan finns en marknad som är på tisdagar och söndagar från klockan 9-14. Det är verkligen trevligt om du gillar att shoppa loss.  Här finns allt ifrån kläder, smycken, konst till keramik. Det finns också en del lädervaror som Mallorca är känt för. Du kan till exempel köpa fina väskor, bälten och plånböcker. Vill ha ett bra pris så bör man vara beredd på att pruta lite.

Hitta hit

Alcudias gamla stad ligger bara cirka en halvtimmes promenad från stranden. Det är enkelt att ta en taxi hit, eller ta lokalbussen om man inte orkar gå.

Andra tips till Mallorca

Önskar du andra tips till Mallorca så har jag tidigare skrivit;

Mina 9 guldkorn på Mallorca

6 fina hotell på Mallorca

 

Vilka är dina bästa tips till Mallorca? 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *