Wira Tingshuset – Restaurang i Wira Bruk

Utanför Åkersberga ligger mysiga Wira Bruk med anor från 1700-talet. I det gamla Tingshuset bedrivs en trevlig och mysig restaurang med klassiska rätter som är lagade flera lokala ingredienser.

Vi åkte hit för en trevlig helgutflykt och det är verkligen ett unikt och historiskt utflyktsresmål, en knapp timme från Stockholm.  Man strosar omkring i en härlig miljö med röda hus med vita knutar, rinnande bäckar och en lummig skog. Vill man kika in i konstsmide butiken kan man göra det. Och sedan avnjuta en god lunch eller fika på Wira Tingshuset.

Mat- och fikautbudet på Wira Tingshuset varierar efter säsong. De har några klassiker på deras meny som man nästan alltid kan välja, annars varierar menyn.  De bakar det mesta i deras kök på Wira och allt kan man självklart ta med hem om så önskas.

Härlig utomhusmiljö

Man kan fika eller äta både på framsidan av Tingshuset eller på baksidan i deras stora trädgård. Här får man även nöjet att höra bäcken brusa eller fåglarna kvittra medan man avnjuter god mat.

Vi avnjöt en god lunch här och åt en Svampsoppa, varmrökt lax med färskpotatis och en smörgås med riktigt god rostbiffsröra.

Somrig bärpaj

Deras pajer såg riktigt inbjudande ut, så vi kunde inte låta bli att dela på en somrig bärpaj till kaffet.

Wira Bruk och Wira Tingshuset är väldigt populärt och verkligen värt ett besök.

Öppettider

Varje lördag och söndag 11-16

Hitta hit

Wira Tingshuset, Bruksgårdsvägen 3,  Åkersberga

Det ligger ca 10-15 minuter med bil ifrån Åkersberga. Det går även att ta bussen till Wira Bruk.

 

Har du tips på några andra mysiga historiska utflykter eller miljöer?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *