Gamla Linköping – En minnesrik tidsresa av staden

Jag har många gånger hört talas om hur vackert och mysigt det är i Gamla Linköping. I somras slog vi tag i saken och gjorde vårt första stopp på vår roadtrip i Sverige i just Linköping.

När man kommer till Gamla Linköping, får man verkligen en minnesrik tidsresa och uppleva stad, skog och land som det var för hundra år sedan. Här får man se hur vardagen  såg ut förr i tiden och man får möjlighet att njuta av den rofyllda och unika historiska miljön med trähus, kullerstensgränder, gammaldags trädgårdar, handelsbodar och museihem.

Roliga aktiviteter för stora och små

I Gamla Linköping finns många roliga  av aktiviteter för både stora och små. Man kan utan problem promenera omkring här en heldag och se på djur, njuta av de härliga miljöerna, äta lunch eller ta en fika. Se till att stanna till vid de charmiga butiker som verkligen återspeglar det dåtida Linköpings handelsbodar. Här kan man köpa karameller i strut, gammeldags husgeråd och närodlade produkter att gå loss på. Det är verkligen en trevlig upplevelse.

Vi va ju här mitt i högsommaren och då hade de ett stort utbud för roliga aktiviteter för barn. Man kunde leka med ovan häftiga grejer, snickra, åka tåg, se på djur, leka i kojor och mycket annat skoj.

Det är helt gratis att åka till Gamla Linköping. Det kostade en liten summa att parkera, men fanns gott om parkeringar.

Hitta hit

Gamla Linköping i Linköping.

Boendetips

Reser du till Linköping och vill stanna över kan jag tipsa om att bo på Quality Hotel The Box  Linköping, som vi bodde på en natt. Det var både barnvänligt och trevligt.

Har du andra trevliga tips till Linköping? Vi skulle gärna åka dit igen. 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *