Pas D’ Art – En trevlig fransk restaurang

Deras huschampagne Theophille var riktigt god och kan starkt rekommenderas. 

Pas d’Art ligger i hjärtat av Biblioteksstan i Stockholm och erbjuder en lyxig men ändå avslappnad och sofistikerad matupplevelse hela dagen. Här serveras det lunch, middag och riktigt goda cocktails.

Restaurangen levererar ett kreativt och unikt kök med fransk inspiration i botten som är tolkad med svenska råvaror som är i säsong.

Pas d’Art är inte bara en färgstark restaurang med en förtrollande atmosfär utan det är också ett stilfullt konstutrymme och livfullt vardagsrum att njuta av god mat och dryck i.

Maten på restaurangen

Menyn är skapad av Michelinpristagaren Michael Spiridon och köket andas bistronomi, med stora ambitioner. Ingrediensens härkomst är avgörande, då menyn återspeglar det allra bästa som den nuvarande säsongen har att erbjuda. Hantverk och entusiasm är lika viktiga som innehållet när det kommer till vad som serveras på tallriken och det kunde man verkligen se när man fick in alla olika rätterna. Det var olika tallrikar i olika former och färgglada och fina kreationer av maten.

Goda signatur drinkar

Vi tog naturligtvis en varsin somrig drink innan maten. Mitt val föll på Berry Me som lät galet gott och var en av deras signaturdrinkar. Maken drack en Double Oak Darling, som var en whiskeydrink med inslag av somriga frukter och blev ändå både söt och god.

Förrätter

Vi beställde in fyra olika förrätter till förrätt som servitören rekommenderade. Sedan delade vi på dem. Jag tycker det är trevligt att äta flera olika rätter speciell när man kan sitta ner länge och äta i lugn och ro. Till förrätt åt vi en Chevré Chaud, en calamares frites, en råbiff och primörgrönsaker med fetaostkräm.

Till förrätterna drack vi deras huschampagne Theophille, som de också rekommenderade.

Varmrätt

Till varmrätt åt vi deras grillade tonfisk med ljummen nicoise´ sallad, grillad paprika, grillad potatis, haricots verts, tapenade och tomat som smakade riktigt bra tillsammans med ett gott glas chablis.

Dessert

Vi var egentligen riktigt mätta efter middagen, men när jag såg att de hade Chocolat Au Four, så blev jag så sugen. Jag och maken delade på den och den var verkligen så god. Jag gillade också deras fina porslin som de serverade maten och desserten på.

Hitta hit

Biblioteksgatan 6, nära Stureplan eller  Norrmalmstorg.

Önskar du tips andra restauranger

Jag älskar att gå ut och äta på restauranger och gör det så ofta jag har möjlighet. I somras skrev jag en guide om

11  trevliga uteserveringar i Stockholm. 

Jag har annars flera tips på min restaurang tips. 

 

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm? Kommentera gärna. Jag önskar alla tips som jag kan få. 

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *