Fossens Camping och badplats i Bokenäs

Den fina lekparken på campingen. 

Mellan vackra Gullmarsfjorden och lummiga bokskogar i Bohuslän och strax utanför Uddevalla ligger Fossens camping. Det är mindre familjär och mysig camping precis vid vattnet.

Här finner man både härliga badvikar och badbryggor för härliga sommardagar, leder och stigar i skog och mark  när man blir sugen på att röra på sig lite mer liksom stora gräsytor som inbjuder till spring och lek för de mindre.

På Fossens Camping finns också all slags camping. De erbjuder säsongsplatser, dygnscamping, tältplatser, ställplatser för husbil och stugor. Det finns även ett brett utbud av aktiviteter och lekmöjligheter för familjen.

Badplats med rolig hoppring

Vi var på besök hos en väninna igår, som tog med oss till en trevlig badplats på Fossens camping, då hon bor i närheten. Det var verkligen trevligt att promenera genom campingen ner till vattnet och badplatsen.

Liten strand

Här fanns en liten strand att gå i vattnet ifrån, en brygga att hoppa ifrån om man vill bada på lite djupare vatten och även en rolig hoppring att gå eller simma ut till för lite mer hopp och lek.

Denna härliga sommardag fick jag nästan lite Greklands känslor. Vattnet var alldeles turkosklart och sedan med alla fina klippor runtomkring och den fina bokskogen.

Fiska krabbor

På klipporna var det också riktigt bra att fiska krabbor. Barnen hittade små kanaler mellan klipporna eller stenarna krabborna gömde sig. Så på nolltid hade de fått upp en hel hink med krabbor och var helt överlyckliga.

Rolig lekpark

Det fanns en relativt stor rolig lekpark med en stor hoppkudde att hoppa på, gunga, klätterställning, rutschkana och ett roligt litet svamphus att leka i.

Hitta hit

Fossen Camping, Bokenäs Fossen 342, Uddevalla

 

Tips på andra campingar

Önskar du tips på andra campingar, så har jag tidigare skrivit en guide om 7 trevliga campingar i Sverige. 

Har du tips på någon fin camping i Sverige?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *