Le Rustique – En trevlig fransk / libanesisk restaurang på Kungsholmen

Le Rustique är en relativt nyöppnad restaurang i Hornsberg. Jag blir alltid lika glad när nya restauranger öppnar i krokarna där jag bor. Det är alltid roligt att ha nära till bra restauranger.

Le Rustique får man uppleva det storslagna Libanon i dess moderna tid. Menyn har grunden i det libanesiska köket, som de har kombinerat med  franska primörer för smaksensationer utöver det vanliga. Här får man verkligen en upplevelse av mat, musik & kultur i en karismatisk & genuint fransk-orientalisk miljö.

Vi beställde in deras avsmakningsmeny; Menu Le Rustique med 16 Olika kalla & varma meza
och med en fin grillmix till huvudrätt, som sedan avslutades med  Baklawa och Libanesisk kaffe/te till efterrätt.

Förrätter

Några av favoriträtterna var verkligen  Crevettes tigrées – Tigerräkor frästa i vitlök, chili & koriander och Fatayer Friterade piroger fyllda med spenat.

Jag åt för första gången i mitt liv Escargot de bourgogne, som är vitlöksgratinerade sniglar i vittvin. Det var en speciell smakupplevelse.

Varmrätter

Till varmrätter kom det in goda lammracks, kyckling, champinjoner, köttfärsbiffar och potatis som serverades med olika såser. Det var riktigt gott.

Desserter

Till dessert serverades två olika Baklawa och Libanesisk kaffe/te. Alldeles lagom, då man var väldigt mätt efter 16 olika rätter.

Restaurangen har även en uteservering, men eftersom det regnade lite grann i fredags valde vi att sitta inomhus.

Hitta hit

Franzéngatan 74 i Stockhom.

Närmaste T-bana är Stadshagen eller Kristineberg.

Busshållsplats Hornsberg.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *