Sommarkryssa till Visby med Viking Cinderella

Drömmer du om sommarsemester på Gotland men inte kan vara borta så länge? Gör slag i saken med och boka en sommarkryssning till Visby och Gotland. Ombord på Viking Cinderella får man nöjet att njuta av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Under resan får man en hel dag i Visby och kan bocka av några av öns största sevärdheter om man vill. En perfekt och smidig sommarweekend. Viking Cinderella gör i sommar 22 specialkryssningar till fem olika destinationer runt Östersjön– Gdansk i Polen, Bornholm i Danmark och Ystad samt Höga Kusten i Sverige, samtidigt som de populära kryssningarna till Visby utökas.

När man kryssar till Visby med Viking Line får man nöjet att få två kvällar och nätter ombord på fartyget som har något som passar alla, såväl liten som stor. Därefter får man heldag i Visby och kan göra precis vad man vill. Sommarstaden Visby har många sevärdheter.

Premium Seaview hytt

Vi lyxade till det med en finare hytt under kryssningen. På däck 11 finns deras Seaside Premium Promenadehytter med havsutsikt, fönster mot promenaddäck och fast dubbelsäng (160 cm). Här finns också TV, wifi, telefon, kylskåp och hårtork. Det är alltid trevligare när man kan kika ut genom fönstret och följa med under resans gång, eller kanske se solnedgången eller soluppgången från hytten.

Två trevliga middagar ombord på Viking Cinderella

Ombord på Viking Cinderella väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På Visbykryssningens utresa njuter man antingen av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé eller bokar in sig på restaurang Seaview Dining för en god och avkopplande 3-rättersmiddag eller skaldjursplatå.

3-rätters middag på Seaview Dining

Köksmästaren har tagit fram en trerätters specialmeny inspirerad av härliga nordiska smaker. Till förätt åt vi Kallrökt hälleflundra och Salma-lax med sikrom, sojatapioka och citrusgelé, Medan man till varmrätt kunde välja mellan kött eller fisk och jag valde naturligtvis en Lättrökt rödingfilé med picklade senapsfrön, laxrom, persiljerotspuré och hummervinägrett samt nässelskum.

Till dessert blev det Vanilj – Yoghurt – Grädde med rabarber och jordgubbar. Till alla rätterna beställde vi in deras vinpaket med passande viner till alla rätterna.

Skaldjursbuffé

 

På båtresan hem från Gotland dukar de upp en fantastisk skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en deras Ville Viking buffé att plocka godbitar från.

Ville Vikings sommarlovsaktiviteter

Sommarkul för sommarlovslediga barn

Ombord på fartyget väntar spännande och roliga äventyr för leklystna barn. På däck 9 ligger deras rymliga lekrum. Här är det verkligen möjligt att leka med avstånd till varandra. Från 15/6 till och med 15/8 bjuds det bland annat på minigolf, biovisningar, pingisrum, ritarkad, dockmusikal, magishow och busiga tävlingar ihop med våra lekledare. Och så klart världens snällaste skeppskatt, Ville Viking. Min son deltog i de flesta aktiviteterna och hann gillade verkligen deras Magic Show och fiskdammen. De var väldigt generösa med priser också i tävlingarna.

Allt under samma tak på fartyget

Det bekväma med att kryssa är att man har allt under samma tak. Man bor på båten och kan ha alla saker ombord kvar i hyttan, medan man maxar dagen och upptäcker en ny stad eller ett nytt resmål en hel dag. Man bokar restauranger, frukost redan i förväg och kan sedan slappna av under hela sin sommarkryssning.  Ombord på båten har man möjlighet att shoppa en massa trevligt i taxfreen. Här finns både affärer med fina kläder, skor, smink, härliga dofter och en massa goda drycker.

 

Njut på däck i solnedgången

Något av det härligaste jag vet när jag är till havs och kryssar är att njuta av de vackra solnedgångarna eller soluppgångarna om man är morgonpigg. Det är så himla tjusigt att se när solen går ner i horisonten. De hade även liveunderhållning ombord uppe på däck. Det är ju alltid trevligt att sitta och njuta på däck vid fint väder. Och vad är inte vackrare än Stockholms Skärgård på sommaren.

13 trevliga tips till Visby

Visby är verkligen ett fint exempel på en nordeuropeisk muromgärdad hansestad som på ett unikt sätt bevarat sin stadsbild och sin synnerligen värdefulla bebyggelse.  Hansestaden Visby utsågs av Unesco till världsarv redan år 1995.

Bara världsarvet med dess delar är värt flera timmar och så finns det också ett fantastiskt utbud av både vanliga och ovanliga butiker, restauranger och caféer för alla smaker och vackra naturupplevelser, året runt.

Läs gärna min guide till Visby med 13 trevliga tips till Visby. 

Res till Visby med Viking Line

När kan man resa sommaren 2021;

Visby: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn
Avgår kl 17.00 från Stockholm den 6 juli, 10 juli, 18 juli, 20 juli, 25 juli, 27 juli, 1 augusti, 3 augusti och 8 augusti
Prisexempel 1 645 kr/person inkl hytt och två middagar ombord

Ystad och Österlen: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby
Avgår kl 16.00 från Stockholm den 12 juli
Prisexempel 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *