Sjöstaden Skybar – Ny restaurang och bar med utsikt över Stockholms takåsar

För ett par veckor sedan öppnade Sjöstaden Skybar med Stockholms mest oslagbara utsikt från våning 28, högst upp i Sthlm 01. Sjöstaden Skybar ligger i Hammarby Sjöstad. Restaurangen rymmer matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och takterrass i västerläge. Deras matkoncept utgår från kolgrillen och rökeriet med rätter inspirerade från sydliga breddgrader och miljöerna bjuder på tidstypiska färger och influenser från 70-talet med en modern touch.

Utsikten från 28:e våningen  bjuder på oslagbara vyer över Årstaviken och Söder. Här finns någonting på menyn för alla och det serveras dagligen lunch, middag och dryck i baren eller på terrassen. Rätterna på menyn är inspirerade av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika och det mesta tillagas i rökeriet eller på kolgrillen. Ansvarig för köket, Back of House Manager, är Oskar Karlsson som närmast kommer från Restaurang Göteborg.

Förrätter

Jag och Diana var här en dag och avnjöt en riktigt god lunch tillsammans. Menyn såg väldigt tilltalande ut så det fick bli en tre rätters. Till förrätt åt jag deras Röda räkor  som var rökta och serverades med Aioli, Grillad citron, Chimichurri. Diana åt deras SSB Chark med Cecina, Rökt Serrano, Salami, Mandel och Oliver.

Varmrätt

Till varmrätt åt vi båda dagens fiskrätt som var inspirerad från Marocko med riktigt goda smakkombinationer.

Dessert ute på takterrassen

Efter maten så bestämde vi oss för att gå ut på deras takterrass och ta kaffe och desserten. Valet föll på en Choklad Crème Brûllée med Jordnötter och Dulce leche och en cappucino.

Hitta hit

Hammarby allé 12B, Hammarby Sjöstad, Stockholm

 

 

Önskar du tips på andra restauranger i Stockholm har jag flera tips i min restaurang tips kategori.

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Så kul att du varit där! Jag bor ju inte långt därifrån och har följt bygget i flera år och längtat tills takbaren skulle öppna. Det måste bli ett besök där snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *