Skytteholmsparken och plaskdamm i Solna

Skytteholmsparken är Solnas stadspark med en stor fin lekpark som är centralt belägen vid Solna centrum. Staden bedriver korttidstillsyn i parkstugan på dagtid för ungdomar över tolv år. Men utomhus finns det gott om roliga aktiviteter för barn i alla åldrar.

Stor rolig lekpark

Vi upplevde det som en stor och roliga lekpark. Här fanns alltifrån roliga klätterställningar, båt att klättra på till studsmatta och gungor. Det fanns faktiskt något för alla åldrar och man behövde inte stå och trängas på samma stället.

Plaskdamm

Det bästa av allt tyckte min son var plaskdammen. Jag hade helt missat att alla plaskdammar i Stockholm eller Solna stad, som denna öppnade redan den 15 maj. Det var också lagom varmt vatten, så det var behagligt att bada i vattnet. I anslutning till plaskdammen fanns även en dusch.

 

Hitta hit

Nybodagatan 9 i  Solna

Ca 10 min promenad från Solna Centrum.

Tips på andra roliga lekparker

Andra roliga temalekparker som vi har varit i är Mulle Meck lekparken i Järvastaden, Lilla Kvarnholmen lekparken på Kvarnholmen, Lasse Majaparken eller Vallebyparken i Skogås och  Fruktlekparken i Liljeholmen.

 

Tips på andra utomhusaktiviteter i Stockholmstrakten

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om;

4H-gårdar i Stockholm med omnejd

15 utomhus utflykter i Stockholm 

6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar

13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad

15 tips till somriga Kungsholmen

9 tips till Vaxholm 

9 tips till Nynäshamn 

Rosenhill på Ekerö 

Uppsala – En bubblare, staden ligger ju knappt en timme från Stockholm. 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *