Boulebar i Haga – Spela boule och ät sydfransk mat

I mitten på maj öppnade Boulebar Haga i den tidigare flygbussterminalen från 1963 i Hagaparken. Byggnaden som ligger mitt i gränslandet mellan staden och parken har genom åren väckt uppmärksamhet för sin modernistiska arkitektur.

Nya Boulebar Haga blir en stor och levande mötesplats på närmare tvåtusen kvadratmeter med sydfransk bistro, barer, uteservering och 12 boulebanor med underbar utsikt över parken och vattnet.

Bubbles & Boule

Varje dag 15-18 erbjuder de ett glas bubbel, boulespel i 90 minuter med eget bord vid banan och lite snacks för endast 200 kr/pers. Spela boule är både roligt och väldigt socialt.

Förrätter vid Boulebanan

Deras meny är sydfransk inspirerad och man kan äta lunch, brunch eller middag här.  Man kan sitta både utomhus vid boulebanorna, inomhus eller ute på deras terrass där man kan avnjuta en fin utsikt mot Brunnsviken.

Till förrätt serverades vi charkuterier och ett glas bubbel som uppladdning inför ett spel i boule.

Det var riktigt länge sedan jag spelade boule och jag hade gömt bort hur roligt och socialt det var.

Huvudrättterrassen

Till huvudrätt åt jag en  riktigt god SALADE NIÇOISE  som är en klassisk tonfisksallad från Côte d’Azur med tomat, sardell, haricots verts och rouille. Grymma smakkombinationer.

Somrig dessert

Till dessert blev det en riktigt somrig FRAISE med vit chokladganache, färska jordgubbar, rostad pistage, krossad maräng och brynt smör

Till Boulebar kan man naturligtvis gå bara för att äta en trevlig lunch, brunch eller middag också, om man nu inte vill utmana sig själv i boule.

Hitta hit

Annerovägen 4 i Solna (Hagaparken bredvid Stallmästaregården)

Spana också in

2 kommentarer

  1. Tycker verkligen de fick till en bra location. Går förbi där varje dag jag är på jobbet och ska definitivt besöka det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *