Brunchkryssning i Stockholms skärgård med M/S Östanå

Njut av Stockholms Skärgård

Att få se Stockholms skärgård samtidigt som man avnjuter god mat och dryck är verkligen fantastiskt. Att ta med barn på restaurang är kanske inte heller alla gånger lätt, men på en båt blir det desto roligare. För det finns så mycket roligt att se och upptäcka ombord på båten.

En tre timmars brunchkryssning med Strömmas M/S Östanå gick väldigt snabbt. Vi hade även trevligt sällskap av Diana och hennes man.

Besök hos kaptenen

Barnen var så nöjda för efter maten kom besättningen och frågade om barnen ville hälsa på kapten. Och när vi var där framme seglade även ett ”piratskepp” förbi. Så de fick vita servetter och vinka med till det stora segelfartyget. Total lycka för barnen att få bedöva kaptenen och se hur allt fungerade där framme.

Lördagar och söndagar

Varje lördag och söndag kl 12.00 kastar M/S Östanå I loss från Strandvägen för en tre timmar lång brunchkryssning i Stockholms skärgård. På M/S Östanå I tillagas brunchen av råvaror utifrån säsong, trender, smak och kockarnas fantasi. De lägger sitt fokus på det gröna och hälsosamma och har ett hållbart tänk kring fisk och kött

Förrätter

Istället för buffé serveras brunchen som fantastiska sharings i tre olika serveringar vid bordet. Allt från aptitretare till krispigt kycklingbröst för att inte tala om rårakaka med sotadlax och bryntsmör. Förrätterna var små och gulliga och passade perfekt med ett glas bubbel.

Varmrätter

Varmrätterna var riktigt matiga och här serverades fisk och kyckling tillsammans med goda tillbehör och såser.

Desserter

Till dessert fick vi fyra olika mini efterrätter. De på bilden men även churros med nutella som min äldsta son älskade.

Hitta, priser och dagar

Brunchen kostar från 575 kr, då ingår maten, båtturen men inte dryck. För barnen är det naturligtvis barnpriser. Den avgår varje lördag och söndag från Nybrokajen.

Önskar du tips på fler bruncher i Stockholm skrev jag en guide om 6 trevliga bruncher i höstas.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *