Tjejmiddag på Ricordi – En ny italienare i Kungsträdgården

I början av maj öppnade Brasseriegruppen restaurang Ricordi, Denna vackra italienaren ligger på Kungsträdgårdsgatan 18 med utsikt över Kungsträdgården i Stockholm. Ett perfekt och centralt läge i Stockholm med andra ord. Jag och min väninna hade bokat tjejkväll och passade på att besöka denna nya pärla och wow vilken trevlig kväll vi fick.

Ricordi är en trevlig italienare där hantverket står i fokus. Inriktningen går mot en modern italiensk gastronomi och på menyn finns ett flertal mozzarella- och krämfyllda burratarätter, tartarer, fisk- och grönsaksrätter, surdegspizza och färsk pasta. Deras köksmästare är Håkan Carlsson och kommer senast från restaurang At Six. “En riktig matupplevelse handlar om att aktivera kroppens alla sinnen. Deras mat genomsyras verkligen av italiensk tradition kombinerat med samtida element. Denna kombination ska väcka liv och känslor hos Ricordis gäster. Och allt är såklart gjort från grunden”, säger köksmästare Håkan Carlsson.

Förrätter

När man får se menyn, blir man naturligtvis sugen på att testa allt. Men till förrätter beställde vi in några olika förrätter och delade på. Våra val föll på en Arancini, som är risottobollar med sparris och ramslök, Burratina `Capreses` som är en svensk burrata från Frägsta Mejeri med pistaou & tomat och en Melone `Sicilian Pompieri, som är en melontartar med röktgetost , oliver och mynta. Dessa tre förrätterna passade även väldigt bra tillsammans och var perfekt att dela på. Sharing is caring!

Varmrätter

Till varmrätt tog vi en varsin rätt. Mitt val föll på en Brazino Alla Piastra, som var en hällstekt havsabbore med coponata på kronärtskocka, pinjenöt och örter.

Min väninna åt en Risotto med halstrade kammusslor, risotto bianco, vit sparris, bottargo och pistage. Båda rätterna var väldigt goda.

Efterrätter

När man såg dessert menyn frestades vi verkligen av allt gott, fastän vi egentligen var väldigt mätta. Men det blev en Cioccolato som var en chokladmousse med salt karamellglass & pistage och sedan en Affogato, som var en hasselnötsglass med espresso och amaro. Riktigt trevliga smakkombinationer.

Servicen på restaurangen var verkligen outstanding och man blev hela tiden servad. Maten kom också in väldigt snabbt, efter att vi beställde. Jag gillar verkligen när allt klaffar, så man slipper sitta och vänta på maten.

Vi satt även väldigt trevligt till, precis vid en stor öppning vid fönstren, vilket var härligt eftersom det var en sådan fin somrig kväll.

Hitta hit

Kungsträdgårdsgatan 18 i Kungsträdgården i Stockholm

Närmaste T-bana Kungsträdgården, eller promenadavstånd från Stureplan / Östermalmstorg.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *