Fnatta runt i Mumindalen på Junibacken

Junibacken har varit ett av mina favoritställen när det kommer till att göra något roligt med barnen inomhus i Stockholm. Lekland i all ära, men på Junibacken får man verkligen hoppa in i Sagornas värld. Och det bästa av allt är att utställningarna har varierat sedan 2011, när jag var på Junibacken första gången.

Fnatta runt i Mumindalen

Nyligen hade deras senaste utställning Fnatta runt i Mumindalen sin premiär.  Havet brusar, ovädret lurar och Hemulen sneglar. Här kan man segla till havs, skoja på teaterscenen och bli överraskad av allt annat som dyker upp i dalen. Utställningen bygger på scener ur fyra av Tove Janssons böcker, såväl bilderböcker för de yngre barnen som kapitelböcker för de äldre barnen: Hur gick det sen?, Farlig midsommar, Pappan och havet samt Muminpappans memoarer. Här finns något för både den inbitne muminfantasten och för den som ännu inte lärt känna Mumin.

Min son fyllde 5 år i söndags och som överraskning åt honom hade jag bokat biljetter åt honom och tog med en av hans bästa vänner till Junibacken. Det bästa av allt nu är att man bokar en tid, sen är det inte så mycket folk samtidigt. Så det finns gott om lekutrymme för barnen.

Fria turer i Sagotåget

Just nu får man också åka Sagotåget hur många gånger man vill. Vi åkte två gånger och barnen tyckte det var hur roligt som helst.

Lek på Lilla Gubben

Det är naturligtvis alltid populärt att leka i Villekulla eller på Pippis stora häst Lilla Gubben. Det tråkiga just nu i covid-19 tider, är att de inte har några barnteatrar, men man hoppas ju naturligtvis att de är igång snart igen.

Mysig utomhus fika

Vi var här en solig söndag och passade på att ta en glass och kaffe på deras mysiga terrass som vetter ut mot vattnet. Hur mysigt som helst.

Priser

Det kostar 185 kr för vuxen och 155 kr för barn 2- 15 år. Barn under 2 år är det gratis för. Just nu måste man boka sin biljett innan och man kan vara förmiddag eller eftermiddag tre timmar på en biljett. Vi bokade in oss 13-16 och tre timmar är ändå ganska lagom att vara på plats.

Hitta hit

Junibacken
Galärvarvsvägen 8, Stockholm

Det finns en stor parkering i anslutning till Junibacken.

Annars kan man ta buss eller Spårvagnen hit.

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *