Långholmens Strandbad i Stockholm

Lugna och fridfulla Långholmen är framförallt känt för Långholmsbadet. Det är en fin liten sandstrand som fylls av soldyrkare och badsugna på sommaren. Igår när sommarens första riktiga dag kom till Stockholm, passade vi på att ta en utflykt till ön.

Här slingrar sig gång- och cykelvägar  mellan träden och trädgårdarna. På Långholmen finns även ett gammalt fängelse som ön är känd för. I 1600-talshuset Stora Henriksvik i trä ligger ett café och ett litet museum där du kan se porträtt och texter till minne av poeten och musikern Carl Michael Bellman, om man är intresserad av det.

Mysigt litet bad

Strandbadet är inte särskilt stort, men ändå rätt mysigt och kantas av en massa stenar att sitta eller leka på. Barnen roade sig glatt i vattenbrynet, medan vi satt och solade och hela tiden hade uppsikt på dem.

Picknick

Vi älskar att ha picknick och packade med oss en massa god mat och fika till lunchen.

 

Längs strandbadet finns också flera roliga träd i vattenbrynet som man kan klättra på. Men vattnet var aningen för kallt att bada i, tyckte vi. Men om sommaren kommer för att stanna, kanske vattnet värms upp snabbt.

 

Hitta hit

Långholmsmuren 21, Stockholm. Det finns parkeringar i anslutning till badplatsen.

Om man åker kommunalt är Hornstull närmaste T-bana.

Tips på andra badplatser omkring Stockholm

Önskar du tips på andra bad i Stockholms området, så har vi även besökt;

Näsaängsbadet i Täby

Lundhagsbadet på Ekerö

Norrhamnsbadet i Vaxholm

Grisslinge Havsbad på Värmdö.

Gålö Havsbad

Fågelöudddebadet på Lidingö

Kaananbadet i Bromma

Ängbybadet i Bromma

Kristinebergs badbryggor på Kungsholmen

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *