Körsbärsblomning i på tre platser i Stockholm

Våren är kommen och något som är bland det vackraste jag vet är körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Den är väldigt känd. Det känns som att alla vallfärdar hit just nu. I mitt sociala media flöde har jag sett enormt många vackra bilder från körsbärsblomningen i Kungsträdgården.

1. Kungsträdgården

Idag slog jag tag i saken och promenerade till Kungsträdgården för att få se själv med egna ögon hur vackert det är. Men skynda dig! Den har snart blommat över. Det går verkligen galet snabbt. Det vackra varar bara knappt en månad.

Det är helt klart ett måste att gå dit att se det och kanske drömma om Japan för ett slag. Eller ta några vackra bilder och skapa nya härliga minnen.

Under mina promenader runt om i Stockholm har jag även sett de vackra Körsbärstråden på två ställen till.

2. Bysistorget på Södermalm

Bysistorget är ett mysigt litet torg, ganska nära Mariatorget. Här finns också en allé med körsbärsträd som står i full blom just nu. Längs med allén finns några mindre caféer att slå sig ner vid och njuta av utsikten.

3. Lumaparken i Hammarbysjöstad

I Lumaparken i Hammarbysjöstad, står också körsbärsträden i blom. Men faktiskt inte lika mycket som i Kungsträdgården. Så det är ett hett tips att åka hit. Inte lika mycket folk heller.

Träden ligger precis bredvid knutpunkten för tågen i Hammarbysjöstad.

Har du tips på andra platser i Stockholm där körsbärsträden står i blom? Det är så himla fint.

Spana också in

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *