En smakresa till Italien

Senaste dagarna har gått i Italiens tecken. Åtminstone som en mat och smakresa till Italien. Suget av att resa utomlands blir mer och mer påtagligt. Ni som känner mig väl och vet att jag har ett förflutet som flygvärdinna. 16 år som flygvärdinna och min vardag kunde vara att jag åt middag på varmare breddgrader någon eller några gånger per vecka. Och nu äts nästa alla middag hemma, åtminstone i Sverige.

Då får man tänka till lite extra när man lagar middag och fundera ut både på vad man äter och dricker till maten.

Drömmen om Italien

Jag älskar Italien och maten och dryckerna från Italien. Antipasti, pizza och pasta är några favoriter. För att inte tala om de italienska vinerna. Häromdagen deltog jag i en riktigt trevlig digital after work och lanseringen av Fresco di Masi – senaste tillskottet i Masifamiljen. De lanserar både ett nytt vitt och rött vin som är ekologiska och har ett hållbart tänk rakt igenom.

 

Vi drack dessa viner både till en härlig antipasti tallrik härom kvällen och fortsatte med ett italienskt tema såväl ikväll med pizza. Och det passade till båda. Det röda vinet rekommenderas även att drickas kallt och var väldigt lättdrucket.

Åh, vad jag längtar till en varm och solig sommardag och allra mest till en strand och turkosblått hav i Italien med ett glas italienskt Masi.

 

Vart drömmer du om att resa just nu?

3 kommentarer

  1. Ja det blir inte riktigt som att resa, men det är en charm i sig självt att planera ihop en lyckad matresa. Att göra en hel matweekend vore ju inte så dumt 🙂
    Det ser supergott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *