Dalecarlia Hotel och Spa i Tällberg

Dalecarlia Hotel och Spa är verkligen en upplevelse som man lever på länge. Hotellet som ligger  i Tällberg precis vid sjön Siljan är en exklusiv anläggning med allt man kan önska sig av Dalarna. Här är allt komponerat av den underbara utsikten över Siljan och med de blånande bergen i horisonten. Man har blandat en genuin dalainteriör med lyx och flärd och fått till det riktigt bra på många sätt. Dalkulla som jag själv är så älskar jag ju verkligen detta.

Nyrenoverat och fräscht deluxerum

Vi var de första gästerna som bodde i deras nyrenoverade deluxe dubbelrum på entréplan med underbar utsikt över sjön Siljan i den nyaste delen av hotellet. I deluxe dubbelrum fanns det en dubbelsäng som kan delas till två enkelsängar (2 st 105 cm breda sängar) samt skrivbord och fåtölj, som kunde bäddas ut till en säng.

Spa från 1995

Redan 1995 invigdes deras spaavdelning, som ett av de första i Sverige. Idag är Hotel Dalecarlias spa mycket uppskattat och välbesökt. År 2020 gjordes en utbyggnad på 600 kvm samt en omfattande renovering. I den nya delen byggdes det en Yogastudio och gym. En twinmassagepool utomhus och stor solterass med utsikt över Siljan samt ångbastu och även herrarnas omklädningsrum med egen torrbastu. I den gamla delen har man totalrenoverat damernas omklädningsrum och bastu.

I gamla gymmet har de tre nya behandlingsrum med duschar varav det ena är ett duo-rum så man kan få en behandling tillsammans om man önskar det.  Totalt finns här nio behandlingsrum. stilla källa och twinmassagepool utomhus, gemensam ång- & torrbastu, swimmingpool, två bubbelpooler, stor sol och yogaterass, Spabar med öl- & vinrättigheter och servering av enklare mat.
Spaavdelningen är vackert inhyst med mörka trädetaljer och panoramafönster som tar tillvara på den unika utsikten över Siljan.

Spa för barn

Vi besökte hotellet under påsklovet och då hade de spa för barn 10-14 på dagarna.  Hotellet är ett familjehotell med fokus på lugn och ro, vilket måste respekteras av alla våra gäster både liten och stor.

Det var flera barnfamiljer när vi var på spaavdelningen 10-13, men det var ändå relativt lugnt.  Min son älskar verkligen att bada bubbelpool och vi försöker att lära honom simma, så vi kunde öva på det i den stora poolen.

 

Två härliga jacuzzis som bubblade härligt och var varma och sköna och krypa ner i.

Tre rätters middag på deras restaurang

Vi åt naturligtvis middag på hotellets restaurang. Vi hade bokat ett paket där en tre rätters middag ingick. Då fanns det två olika rätter att välja med till varje rätt. Förrätterna föll inte mig eller mamma i smaken denna gången, men som tur var, var det väldigt bra service och vi fick en varsin kantarellsoppa till förrätt som var helt gudomlig i smaken.

Till varmrätt åt vi båda Fjällröding serveras med vitvinssås smaksatt med löjrom, ramslöksolja samt potatis & primörer.

Till dessert valde jag en Dalecarlias chokladkräm serveras med rostad kokos, rårörda hallon och vispad grädde och min mamma åt Svenska Ostar serveras med marmelad och knäckebröd till dessert. Det var också riktigt gott. De var väldigt noggranna med att man skulle passa sin tid och det var gott om utrymme mellan alla borden.

Lekrum

Precis ovanför receptionen hade de ett roligt lekrum som var byggt så man kunde leka hotell, spela olika sorters spel eller tv-spel eller leka med leksaker. Min snart 5 åriga son tyckte det var toppen. Så han passade på att leka där medan vi njöt av en god kopp kaffe i lobbyn på övervåningen.

Trevlig utomhus miljö

Miljön utomhus är verkligen magiskt med utsikten över Siljan, som han har mer eller mindre från hela hotell anläggningen. Vi var ute en stund och spelade schack och jag kunde inte sluta titta på den härliga utsikten.

Skogsslingor och pannlampssafari

Kring hotellet finns också en mysig skog. På kvällen anordnades pannlampssafari, som man egentligen skulle gå när det var mörkt ute. Men min son och mormor gick den på kvällen efter middagen och sedan visade han mig rundan på morgonen också. Så här finns en hel del aktiviteter för barn som både är aktiva eller vill ta det lugnt på deras spaavdelning.

Hitta hit

Tällgårdsgattu 21, i Tällberg

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *